Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Iris van Bennekom weg bij ministerie van VWS

Directeur langdurige zorg bij het ministerie van VWS, Iris van Bennekom, gaat per 1 maart bij de Friesland Zorgverzekeraar aan de slag als directeur zorginkoop.
Iris van Bennekom weg bij ministerie van VWS

Van Bennekom wil een nieuwe uitdaging en ziet hiervoor mogelijkheden bij een zorgverzekeraar. “Zorgverzekeraars gaan een grote transitie doormaken”, zegt Van Bennekom. “In deze functie kan ik meewerken om de nieuwe rol en positie van verzekeraars vorm te geven.”
Van Bennekom geeft aan gevraagd te zijn voor haar nieuwe baan. “Er was een vacature en daar ben ik voor uitgenodigd.” Als zorg­inkoper wil Van Bennekom letten op een goede kwaliteit en prijsverhouding en goed de positie van de klant in de gaten houden. “Ik ben twintig jaar geleden bij een zorgverzekeraar begonnen. Toen stond ik bij wijze van spreken al met de voeten in de modder. Van mijn tijd bij de NPCF neem ik het cliëntenperspectief mee en de contacten bij VWS zijn natuurlijk ook goed. Ik zal het dialoog in de zorg blijven voeren.”
Van Bennekom is de tweede topvrouw in twee jaar tijd die vertrekt bij het ministerie van VWS. Diana Monissen legde in mei 2009 de functie van directeur-generaal curatieve zorg neer. Monissen is nu bestuursvoorzitter bij de Friesland Zorgverzekeraar.

CV

Van Bennekom werkte van 1990 tot 1994 bij Zilveren Kruis Verzekeringen, van 1994 tot 2000 bij de Algemene Haagse Stichting, daarna bij verpleeghuis Nieuw Berkendaal. Van 2000 tot 2008 was zij NPCF-directeur en sinds 2008 directeur langdurige zorg bij VWS. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Iris van Bennekom verlaat NPCF
Van Bennekom wil parlementaire enquête naar zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 reacties

 • no-profile-image

  Koekbier

  Wie belazert wie? Uiteindelijk belazert Iris zichzelf. Het is triest dat dit soort vrouwen zichzelf in de kijker weten te zetten. Eigenbelang ten koste van de ander.

 • no-profile-image

  bezorgde 2

  Ben niet verbaasd, deze vrouw is zeer opportunistisch

 • no-profile-image

  Ad

  Er komen steeds meer top ambtenaren in Den Haag onder vuur te liggen v.w.b. hun inkomen. Deze ambtenaar zou m.i. wel eens één van de velen kunnen zijn die o.b.v. de "balkenende-norm" haar inkomen in de toekomst wellicht zal zien verminderen. In dergelijk geval moet je als ambtenaar dus "weg zijn". En het is algemeen bekend dat mensen die dicht bij "het Haagse gebeuren" hebben gezeten en gefunktioneerd graag gevraagd worden voor aantrekkelijke fucties, omdat zij "het wereldje kennen"...

 • no-profile-image

  bezorgde

  Minder dan twee jaar een topfunctie bij VWS. Zou dat in het belang van de patiënt zijn?
  Wat heeft ze bereikt? Wie interviewt haar?

 • no-profile-image

  Conny van Velden

  Wat is de aantrekkingskracht van Friesland op topvrouwen van VWS?

Of registreer u om te kunnen reageren.