Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Aafje samen met Thuiszorg Rotterdam

Ouderenzorgorganisatie Aafje wil samengaan met Thuiszorg Rotterdam. Dat wordt vandaag bekendgemaakt. Aafje, ontstaan uit een fusie van De Stromen en Opmaat, versterkt op deze manier zijn extramurale activiteiten. Thuiszorg Rotterdam vindt in Aafje een organisatie die er financieel beter voor staat. Beide organisaties hebben de intentie om een bestuurlijke fusie aan te gaan. De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) moet zich over de plannen uitspreken.
Aafje samen met Thuiszorg Rotterdam

Door de samenwerking kan het thuiszorgnetwerk van Rotterdam Thuiszorg behouden blijven. De afgelopen jaren moest de organisatie flink saneren om het hoofd boven water te houden. Aafje bezit verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Rotterdam en zorghotels bij het Sint Franciscus Gasthuis en het Maasstadziekenhuis. Door de combinatie ontstaat een ouderenzorginstelling met een omzet van circa 250 miljoen euro. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees meer:

Thuiszorg Rotterdam schrapt 70 banen
Ziekenhuis verwijst niet door naar Thuiszorg Rotterdam

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

  • no-profile-image

    Gijs

    Waarom heeft men geen aansluiting gevonden door een bestuurlijke fusie met Careyn aan te gaan?

  • no-profile-image

    bezorgde

    Ik ben zo bang dat het met al die fusies echt niet goedkoper wordt.Neem de schaalvergroting in het HBO als voorbeeld; bestuurders die met giga salarissen naar huis gaan, maar kwaliteit die hollend achteruit loopt.

Of registreer u om te kunnen reageren.