Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen eren Loek Winter met NVZ Penning

Zorgondernemer Loek Winter heeft de NVZ Penning 2011 in ontvangst mogen nemen van brancheorganisatie NVZ vereniging van ziekenhuizen. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn vernieuwende initiatieven op het gebied van ondernemerschap in de zorg.
Ziekenhuizen eren Loek Winter met NVZ Penning

De jury heeft veel waardering voor zijn inspanningen om het efficiënter en betaalbaar maken van de Nederlandse gezondheidszorg, zowel voor de patiënt als voor de zorgverleners. “Loek Winter steekt zijn nek ver uit als het gaat om zorgvernieuwing maar verliest daarbij het belang van een goede relatie met de ziekenhuizen niet uit het oog”, aldus de jury in het juryrapport.

Carrière

Loek Winter begon zijn carrière als radioloog maar zag dat er veel te verbeteren viel op het gebied van wachtlijsten en efficiëntie. In 1995 veranderde hij daarom van koers en opende in Amsterdam het eerste diagnostische centrum. Inmiddels is de afgelopen jaren het aantal diagnostische centra binnen zijn onderneming flink uitgebreid.

IJsselmeer Ziekenhuizen

De zorgondernemer werd vooral bekend toen hij in 2008 de IJsselmeer Ziekenhuizen overnam en deze na een grondige reorganisatie veranderde van een noodlijdende in een winstgevende organisatie. Begin dit jaar werd hij door Nijenrode Business Universiteit benoemd tot bijzonder hoogleraar Healtcare Entrepreneurship.

Penning

De NVZ reikt de NVZ Penning jaarlijks uit aan een persoon of instelling die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de ziekenhuisbranche. De uitreiking vindt altijd plaats tijdens de jaarlijkse ontmoeting tussen de NVZ, haar leden en de stakeholders. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Loek Winter wil volwassenenzorg Zonnehuizen
Winter heeft interesse in Zonnehuizen
Professor Winter pleit voor medische supermarkt
Loek Winter neemt kliniek DeLairesse over

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.