Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Franchiser Eurocept Homecare breidt uit

Eurocept Homecare breidt uit met vestigingen in ziekenhuizen. De franchiser wil voor de ziekenhuizen de distributie, opslag en inkoop van dure medicijnen gaan regelen, de bijbehorende medische technologie en de verpleegkundige zorg.
Franchiser Eurocept Homecare breidt uit

Inmiddels zijn contracten met zeven ziekenhuizen getekend. Eurocept richt zich in eerste instantie op ‘reumaproducten’, zoals medicijnen, hulpmiddelen en verpleegkundige zorg, en is van plan dit uit te bouwen naar andere aandoeningen. Het bedrijf opent vestigingen binnen de muren van het ziekenhuis en hoopt daarmee meer patiënten te trekken. Tot nu toe was er alleen een kantoor in Ankeveen. Binnenkort zit het bedrijf in Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede, Medisch Centrum Leeuwarden, De Tjongerschans in Heerenveen en Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen.

Samenwerking

Met het umc Utrecht heeft Eurocept al een langer samenwerkingsverband. Directeur Mike van Woensel: “Wij nemen ziekenhuizen de complete zorg uit handen. Dat heeft als voordeel dat ze zelf geen expertise hoeven op te bouwen. De IT stellen wij kostenloos ter beschikking, we werken doelmatiger en effectiever dan het ziekenhuis dat kan. En het levert geen extra kosten op.” Op deze manier komt het grootste deel van de ziekenhuisverplaatste zorg bij Eurocept terecht. Van Woensel meent dat raden van bestuur zich hiermee kunnen profileren: “Ze kunnen zich als expertisecentrum presenteren in de regio.”

Dure medicijnen

Sinds 1 januari 2012 vallen dure reumamedicijnen (TNF Alfaremmers) onder het ziekenhuisbudget. Waarschijnlijk later dit jaar en in 2013 volgen de andere dure geneesmiddelen. Met de overheveling dit jaar is een totaalbedrag gemoeid van 425 miljoen euro en volgend jaar nog eens eenzelfde bedrag. Het idee achter de overheveling is dat ziekenhuizen flinke extra kortingen kunnen bedingen bij de farmaceutische industrie. Zij moeten uit de kortingen echter ook de zorgverlening voor de dure geneesmiddelen buiten de ziekenhuismuren financieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om prikinstructie bij patiënten thuis. (Zorgvisie – Carina van Aartsen / Beeld © anp xtra)

Lees meer:

Inkoopvoordeel dure medicijnen blijft vaag

Het Beste Zorgidee van 2011 is hergebruik medicijnen

Geen aparte lijst dure medicijnen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.