Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers wil regelvrije zones in de curatieve zorg

Minister Schippers wil experimenten toestaan in de curatieve en eerstelijnszorg waarin wordt geexperimenteerd met nieuwe vormen van bekostiging. Zij zei dit tijdens het Kamerdebat over het zorglandschap op 15 februari.
Schippers wil regelvrije zones in de curatieve zorg

Regelarm

Schippers maakt hierbij de vergelijking met de care, waarin dergelijke 'regelarme zones' al bestaan. De minister denkt daarbij bijvoorbeeld aan zogeheten 'populatiebekostiging', of uitkomstfinanciering. Ze zal laten vastleggen wat de opbrengsten zijn van deze pilots. De opbrengsten hiervan zullen uiteindelijk in beleid worden uitgewerkt. Schippers zei de Kamerleden toe de experimenten, opzet, beoordelingscriteria naar de Tweede Kamer toe te sturen, ter 'democratische controle.'

Wijkverpleegkundige structureel bekostigen

Schippers zei ook dat ze structurele bekostiging wil instellen voor de wijkverpleegkundige. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) ANP: foto Phil Nijhuis

Eén reactie

  • no-profile-image

    Maartje Verheul

    De evaluatie zal niet eenvoudig blijken tenzij de uitkomst van te voren vast staat, dan is het eenvoudig.

Of registreer u om te kunnen reageren.