Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vlietland ziekenhuis en Sint Franciscus willen fuseren

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en Stichting Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam hebben 16 april het voornemen om te fuseren bekend gemaakt aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
Vlietland ziekenhuis en Sint Franciscus willen fuseren

Het Vlietland Ziekenhuis biedt klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aan en exploiteert onder andere een trombosedienst, een apotheek, een huisartsenpost en een kraamcentrum. Het Sint Franciscus biedt topklinische, klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aan en exploiteert een poliklinische apotheek.

Coöperatie

Het Vlietland Ziekenhuis en verzekeraar DSW werken verregaand samen in een omstreden coöperatie. Wat de fusie met het Sint Franciscus betekent voor deze coöperatie is nog niet bekend.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fusie Vlietland Ziekenhuis en verzekeraar DSW gaat door
Sint Franciscus Gasthuis wint Nationale Zorg Jaarprijs
Gerrit Jan van Zoelen verlaat Vlietland Ziekenhuis

3 reacties

 • no-profile-image

  v dvMarel

  Fusie een geweldig idee

 • no-profile-image

  Amiz

  Tien jaar geleden wisten we al dat we regionale ziekenhuisconcentraties zouden krijgen. Nu achteraf hadden de leiders en besturen andere keuzes kunnen maken. Voor Delft, Schiedam en Vlaardingen had een groot ziekenhuis langs de nieuwe A4 een mooie oplossing betekent, dat de huidige problemen had voorkomen. Maar ja, dat is achteraf. Nu is het bijsturen en lijden!

 • no-profile-image

  Anoniem

  Dit lijkt me voor het Franciscus geen goede stap. Een smet op een goede naam.

Of registreer u om te kunnen reageren.