Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Frauderende Duitse arts bespeelde wachtlijsten

In een Duits ziekenhuis zijn tegen betaling gegevens van patiënten vervalst om hen eerder in aanmerking te laten komen voor donorlevers. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De patiënten van het ziekenhuis in Göttingen leken op papier zieker dan ze daadwerkelijk waren.
Frauderende Duitse arts bespeelde wachtlijsten

Volgens het AD maakte een Russische patiënt 120.000 euro over aan het ziekenhuis, waarop de behandelend chirurg zijn gegevens vervalste. Ook werden bij sommige patiënten complicaties verzonnen. Een anonieme tip bracht de zaak aan het licht. Mogelijk wisten ook andere artsen en ziekenhuispersoneel van het bedrog. Momenteel wordt in zeker dertig gevallen donorfraude vermoed.

Justitie

Volgens de Duitse justitie waren er voor de arts financiële prikkels op basis van zijn arbeidscontract. Zo stond er een bonus tegenover een grote medische prestatie. Met jaarlijks vijftig uitgevoerde transplantaties voldeed de chirurg hier ruimschoots aan. (Algemeen Dagblad – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verdachte mega pgb-fraude weer aan het werk
Fiod onderzoekt fraude bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
Arrestaties voor miljoenenfraude met pgb
Zorgverzekeraars ontdekken opnieuw meer zorgfraude

2 reacties

  • no-profile-image

    Kees

    Toen was er nog geen marktwerking, beste Hans. Juist bij staatsgeorganiseerde zorg, is geld onder de tafel een probaat middel voor voorkeursbehandeling. Overigens al sinds de weg naar Rome. Welkom in de echte wereld.

  • no-profile-image

    Hans

    Heerlijk toch, die marktwerking. Wisten jullie niet dat het hier al jaren ook zo gaat? Waar is ooit De Klokkenberg groot van geworden?

Of registreer u om te kunnen reageren.