Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorg in beeld, maart 2014

Uitreikingen, speciale momenten, openingen en nieuwe vindingen. In deze fotorubriek brengt Zorgvisie de zorg in beeld.
Zorg in beeld, maart 2014

In de editie maart 2014 staat onder andere staatssecretaris Van Rijn die in gesprek treedt met Karina over haar taalontwikkelingsstoornis, de grootschalige verbouwing in het VUmc van de afdeling radiologie en de opening van het dakterras van het nieuwe Meander MC.

Heeft u zelf een toevoeging, stuur deze naar
zorgvisie@reedbusiness.nl
onder vermelding van Zorg in beeld.

Foto

 • Patiënten en personeel van ziekenhuis Tjongerschans krijgen vandaag support. Randstad-medewerkers helpen vrijwillig bij het serveren van ontbijt en fruit aan ouders en hun opgenomen kinderen in het Centrum voor Vrouw, Moeder & Kind. De actie vormt het startsein voor Randstad Zorgt, een jaarlijkse vrijwilligersdag waarbij medewerkers uit de hele Randstad- organisatie de handen uit de mouwen steken bij zorginstellingen in Nederland. Morgen vindt de zestiende editie plaats. Olympiër Epke Zonderland, werkzaam in het Heerenveense ziekenhuis, moedigt de actie aan en gaf het symbolische startsein.

  Patiënten en personeel van ziekenhuis Tjongerschans krijgen vandaag support. Randstad-medewerkers helpen vrijwillig bij het serveren van ontbijt en fruit aan ouders en hun opgenomen kinderen in het Centrum voor Vrouw, Moeder & Kind. De actie vormt het startsein voor Randstad Zorgt, een jaarlijkse vrijwilligersdag waarbij medewerkers uit de hele Randstad- organisatie de handen uit de mouwen steken bij zorginstellingen in Nederland. Morgen vindt de zestiende editie plaats. Olympiër Epke Zonderland, werkzaam in het Heerenveense ziekenhuis, moedigt de actie aan en gaf het symbolische startsein.

 • Axxicom Thuishulp, een van de grootste thuishulpleveranciers van ons land, heeft samen met Aveant Thuishulp een speciale feestmiddag voor zijn jarige klanten georganiseerd. Met deze feestelijke middag hebben de thuishulporganisaties deze klanten extra in het zonnetje gezet. Alle klanten die in de week van 12 maart jarig zijn, waren uitgenodigd voor een feestelijke high tea.

  Axxicom Thuishulp, een van de grootste thuishulpleveranciers van ons land, heeft samen met Aveant Thuishulp een speciale feestmiddag voor zijn jarige klanten georganiseerd. Met deze feestelijke middag hebben de thuishulporganisaties deze klanten extra in het zonnetje gezet. Alle klanten die in de week van 12 maart jarig zijn, waren uitgenodigd voor een feestelijke high tea.

 • Zaans Medisch Centrum en de ontwikkelaar van zorgvastgoed Vitaal ZorgVast hebben een design, build, maintain and operate (DBMO)-overeenkomst gesloten met BAM voor de realisering en het beschikbaar houden van de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum. Ondertekenaars contract: van links naar rechts Arthur Notermans, lid Raad van Bestuur ZMC, Marc de Vreede, directielid BAM Utiliteitsbouw, Machteld Braunius, adjunct-directeur Vitaal ZorgVast, Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur ZMC, Alex van Reeuwijk, Alliantiedirecteur Zaans Medisch Centrum/Vitaal ZorgVast

  Zaans Medisch Centrum en de ontwikkelaar van zorgvastgoed Vitaal ZorgVast hebben een design, build, maintain and operate (DBMO)-overeenkomst gesloten met BAM voor de realisering en het beschikbaar houden van de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum. Ondertekenaars contract: van links naar rechts Arthur Notermans, lid Raad van Bestuur ZMC, Marc de Vreede, directielid BAM Utiliteitsbouw, Machteld Braunius, adjunct-directeur Vitaal ZorgVast, Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur ZMC, Alex van Reeuwijk, Alliantiedirecteur Zaans Medisch Centrum/Vitaal ZorgVast

 • Als eerste ziekenhuis in de regio heeft Rijnland Ziekenhuis de Zilveren Milieuthermometer Zorg behaald. Met dit keurmerk wordt onderstreept dat het ziekenhuis belang hecht aan een duurzame bedrijfsvoering.

  Als eerste ziekenhuis in de regio heeft Rijnland Ziekenhuis de Zilveren Milieuthermometer Zorg behaald. Met dit keurmerk wordt onderstreept dat het ziekenhuis belang hecht aan een duurzame bedrijfsvoering.

 • iPad biedt uitkomst bij patiënten en cliënten met communicatieproblemen. Op de Europese dag van de Logopedie gebruikt Rijnland Zorggroep speciale apps bij behandeling van patiënten en cliënten met communicatieproblemen. Het weer kunnen communiceren via een iPad is niet alleen van onschatbare waarde voor de patiënt/cliënt, maar ook voor familie en zorgverleners.

  iPad biedt uitkomst bij patiënten en cliënten met communicatieproblemen. Op de Europese dag van de Logopedie gebruikt Rijnland Zorggroep speciale apps bij behandeling van patiënten en cliënten met communicatieproblemen. Het weer kunnen communiceren via een iPad is niet alleen van onschatbare waarde voor de patiënt/cliënt, maar ook voor familie en zorgverleners.

 • Op woensdag 5 maart bereikte de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg in Den Haag het hoogste punt. VolkerWesselsHaga voert de nieuwbouw uit in opdracht van het HagaZiekenhuis.

  Op woensdag 5 maart bereikte de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg in Den Haag het hoogste punt. VolkerWesselsHaga voert de nieuwbouw uit in opdracht van het HagaZiekenhuis.

 • Cardioloog Rombout Visser heeft op 28-2-2014 de kleinste implanteerbare hartritmemonitor geplaatst bij twee patiënten. Met een minimale ingreep onder lokale verdoving gaat het apparaatje helpen achterhalen wat de oorzaak is van het regelmatig wegraken van deze patiënten. Neuroloog Maikel Setz en cardioloog Rombout Visser buigen zich over patiënten die leven met de onzekerheid die een dergelijke ‘collaps’ met zich meebrengt. Deze samenwerking, aangevuld met de inzet van de nieuwste technologie – zoals de mini-hartmonitor is uniek in Nederland. De combinatie biedt moeilijk te diagnostiseren patiënten, soms na een lang traject, uitzicht op een diagnose en daarmee de juiste behandeling.

  Cardioloog Rombout Visser heeft op 28-2-2014 de kleinste implanteerbare hartritmemonitor geplaatst bij twee patiënten. Met een minimale ingreep onder lokale verdoving gaat het apparaatje helpen achterhalen wat de oorzaak is van het regelmatig wegraken van deze patiënten. Neuroloog Maikel Setz en cardioloog Rombout Visser buigen zich over patiënten die leven met de onzekerheid die een dergelijke ‘collaps’ met zich meebrengt. Deze samenwerking, aangevuld met de inzet van de nieuwste technologie – zoals de mini-hartmonitor is uniek in Nederland. De combinatie biedt moeilijk te diagnostiseren patiënten, soms na een lang traject, uitzicht op een diagnose en daarmee de juiste behandeling.

 • De uitbreiding van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is officieel geopend. De heer Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland, opende op 11 maart de uitbreiding van het ziekenhuis. De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) is in samenwerking met Architectenbureau Koldeweij verantwoordelijk voor het bouwkundig en interieurontwerp. Het project is volledig ondersteund met het Building Information Model (BIM) om de samenwerking in het ontwerp- en realisatieproces te bevorderen.

  De uitbreiding van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is officieel geopend. De heer Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland, opende op 11 maart de uitbreiding van het ziekenhuis. De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) is in samenwerking met Architectenbureau Koldeweij verantwoordelijk voor het bouwkundig en interieurontwerp. Het project is volledig ondersteund met het Building Information Model (BIM) om de samenwerking in het ontwerp- en realisatieproces te bevorderen.

 • Cardioloog Rombout Visser heeft op 28-2-2014 de kleinste implanteerbare hartritmemonitor geplaatst bij twee patiënten. Met een minimale ingreep onder lokale verdoving gaat het apparaatje helpen achterhalen wat de oorzaak is van het regelmatig wegraken van deze patiënten. Neuroloog Maikel Setz en cardioloog Rombout Visser buigen zich over patiënten die leven met de onzekerheid die een dergelijke ‘collaps’ met zich meebrengt. Deze samenwerking, aangevuld met de inzet van de nieuwste technologie – zoals de mini-hartmonitor is uniek in Nederland. De combinatie biedt moeilijk te diagnostiseren patiënten, soms na een lang traject, uitzicht op een diagnose en daarmee de juiste behandeling.

  Cardioloog Rombout Visser heeft op 28-2-2014 de kleinste implanteerbare hartritmemonitor geplaatst bij twee patiënten. Met een minimale ingreep onder lokale verdoving gaat het apparaatje helpen achterhalen wat de oorzaak is van het regelmatig wegraken van deze patiënten. Neuroloog Maikel Setz en cardioloog Rombout Visser buigen zich over patiënten die leven met de onzekerheid die een dergelijke ‘collaps’ met zich meebrengt. Deze samenwerking, aangevuld met de inzet van de nieuwste technologie – zoals de mini-hartmonitor is uniek in Nederland. De combinatie biedt moeilijk te diagnostiseren patiënten, soms na een lang traject, uitzicht op een diagnose en daarmee de juiste behandeling.

 • Laat de zon maar komen! Met het opzetten van een parasol werd het nieuwe dakterras van Meander Medisch Centrum op 12 maart in gebruik genomen. Een aanwinst voor patiënten, bezoekers en personeel, dankzij sponsor Multifood.

  Laat de zon maar komen! Met het opzetten van een parasol werd het nieuwe dakterras van Meander Medisch Centrum op 12 maart in gebruik genomen. Een aanwinst voor patiënten, bezoekers en personeel, dankzij sponsor Multifood.

 • Het nieuwe Dagcentrum van het BovenIJ ziekenhuis gaat kinderen tussen de 2 en 5 jaar die komen voor een behandeling aan keel, neus of oren, een nieuw informatief kleurboek geven. Het kleurboek helpt in de voorbereiding op de opnamedag. Op woensdag 12 maart zijn de eerste exemplaren van het kleurboek uitgereikt aan kinderen die binnenkort voor een opname komen.

  Het nieuwe Dagcentrum van het BovenIJ ziekenhuis gaat kinderen tussen de 2 en 5 jaar die komen voor een behandeling aan keel, neus of oren, een nieuw informatief kleurboek geven. Het kleurboek helpt in de voorbereiding op de opnamedag. Op woensdag 12 maart zijn de eerste exemplaren van het kleurboek uitgereikt aan kinderen die binnenkort voor een opname komen.

 • Orthopedisch chirurg Denise Eygendaal uit het Amphia Ziekenhuis in Breda is verkozen tot dé Toparts van 2014. Dit maakte juryvoorzitter Angela Maas (hoogleraar vrouwencardiologie in Radboudumc) vandaag bekend tijdens de feestelijke Topartsenbijeenkomst in Utrecht.

  Orthopedisch chirurg Denise Eygendaal uit het Amphia Ziekenhuis in Breda is verkozen tot dé Toparts van 2014. Dit maakte juryvoorzitter Angela Maas (hoogleraar vrouwencardiologie in Radboudumc) vandaag bekend tijdens de feestelijke Topartsenbijeenkomst in Utrecht.

 • Ruim 2700 belangstellenden hebben op zaterdag 15 maart de open dag van het Spijkenisse Medisch Centrum bezocht. Op interactieve wijze konden zij kennismaken met het uitgebreide zorgaanbod van het nieuwe ziekenhuis, dat na de sluiting van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in de zomer van 2013 van start ging. Burgemeester Salet van Spijkenisse loofde bij de opening van de dag de samenwerking van het ziekenhuis met andere zorgaanbieders op het eiland. “Alleen door samen te werken kunnen we bewoners goede zorg blijven bieden.”

  Ruim 2700 belangstellenden hebben op zaterdag 15 maart de open dag van het Spijkenisse Medisch Centrum bezocht. Op interactieve wijze konden zij kennismaken met het uitgebreide zorgaanbod van het nieuwe ziekenhuis, dat na de sluiting van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in de zomer van 2013 van start ging. Burgemeester Salet van Spijkenisse loofde bij de opening van de dag de samenwerking van het ziekenhuis met andere zorgaanbieders op het eiland. “Alleen door samen te werken kunnen we bewoners goede zorg blijven bieden.”

 • Op woon- en zorgcentrum De Stolpe in Harskamp heeft ANBO het actieplan ‘Uw zorg is onze zorg’ in ontvangst genomen van fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. Een unieke overhandiging, omdat ANBO als dé belangenbehartiger voor senioren politiek neutraal is, maar wel waardering wil uitspreken voor de manier waarop deze politieke partij haar lokale afdelingen voorbereidt op de zorgtaken die gemeenten er vanaf januari 2015 bij krijgen.

  Op woon- en zorgcentrum De Stolpe in Harskamp heeft ANBO het actieplan ‘Uw zorg is onze zorg’ in ontvangst genomen van fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. Een unieke overhandiging, omdat ANBO als dé belangenbehartiger voor senioren politiek neutraal is, maar wel waardering wil uitspreken voor de manier waarop deze politieke partij haar lokale afdelingen voorbereidt op de zorgtaken die gemeenten er vanaf januari 2015 bij krijgen.

 • In Veldhoven is gisteravond de winnaar van het IBD Idee 2014 bekendgemaakt. De prijs voor artsen met het beste idee om inflammatoire darmziekte (IBD) nog beter te behandelen, is dit jaar gewonnen door master physician assistant Frederieke de Bruijne en maag-, darm-, lever arts Frank Kubben van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Zij bedachten het programma ‘Beweegactiviteiten voor IBD-patiënten’. De prijs is in het leven geroepen door gezondheidsbedrijf MSD en de winnaars krijgen € 25.000 om hun plan samen met MSD verder uit te werken en te realiseren.

  In Veldhoven is gisteravond de winnaar van het IBD Idee 2014 bekendgemaakt. De prijs voor artsen met het beste idee om inflammatoire darmziekte (IBD) nog beter te behandelen, is dit jaar gewonnen door master physician assistant Frederieke de Bruijne en maag-, darm-, lever arts Frank Kubben van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Zij bedachten het programma ‘Beweegactiviteiten voor IBD-patiënten’. De prijs is in het leven geroepen door gezondheidsbedrijf MSD en de winnaars krijgen € 25.000 om hun plan samen met MSD verder uit te werken en te realiseren.

 • Initiatiefnemers en vrijwilligers van DemenTalent kregen vandaag de EFID Award uitgereikt. Deze Europese prijs voor initiatieven die prettig leven voor mensen met dementie in de maatschappij bevorderen, geeft een impuls aan de landelijke uitrol van nieuwe DemenTalent projecten.

  Initiatiefnemers en vrijwilligers van DemenTalent kregen vandaag de EFID Award uitgereikt. Deze Europese prijs voor initiatieven die prettig leven voor mensen met dementie in de maatschappij bevorderen, geeft een impuls aan de landelijke uitrol van nieuwe DemenTalent projecten.

 • Het afgelopen jaar heeft de afdeling radiotherapie van VUmc een grootschalige verbouwing ondergaan. Door de gekozen materialen en kleuren is gestreefd naar het creëren van een zogenoemde 'healing environment'. Een ruimte die niet doet denken aan ziekte en ziek zijn, maar rust en warmte uitstraalt. De afdeling wordt vandaag officieel geopend door bestuursvoorzitter Wouter Bos.

  Het afgelopen jaar heeft de afdeling radiotherapie van VUmc een grootschalige verbouwing ondergaan. Door de gekozen materialen en kleuren is gestreefd naar het creëren van een zogenoemde 'healing environment'. Een ruimte die niet doet denken aan ziekte en ziek zijn, maar rust en warmte uitstraalt. De afdeling wordt vandaag officieel geopend door bestuursvoorzitter Wouter Bos.

 • Op donderdag 27 maart jl. is het Zorgplein van Hogeschool Rotterdam feestelijk geopend door wethouder Korrie Louwes. De hogeschool heeft met het Zorgplein een fysieke locatie tot haar beschikking waar studenten, praktijkmensen en onderzoekers samen kunnen werken aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken in de gezondheidszorg.

  Op donderdag 27 maart jl. is het Zorgplein van Hogeschool Rotterdam feestelijk geopend door wethouder Korrie Louwes. De hogeschool heeft met het Zorgplein een fysieke locatie tot haar beschikking waar studenten, praktijkmensen en onderzoekers samen kunnen werken aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken in de gezondheidszorg.

 • Het bestuur van de Stichting Hector Treub maakt bekend dat de Hector Treub prijs 2014 is toegekend aan Marjo Ramakers, arts seksuoloog bij de NVVS. De prijs - een kunstwerk en een geldbedrag - wordt eens in de twee tot vier jaar toegekend aan een persoon die zich, ongeacht zijn of haar basisdiscipline, in maatschappelijke zin, verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de psychosociale gynaecologie en/of verloskunde in Nederland.

  Het bestuur van de Stichting Hector Treub maakt bekend dat de Hector Treub prijs 2014 is toegekend aan Marjo Ramakers, arts seksuoloog bij de NVVS. De prijs - een kunstwerk en een geldbedrag - wordt eens in de twee tot vier jaar toegekend aan een persoon die zich, ongeacht zijn of haar basisdiscipline, in maatschappelijke zin, verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de psychosociale gynaecologie en/of verloskunde in Nederland.

 • Kunstenares Lee-anne van den Brand heeft één van haar werken geschonken aan het Sint Franciscus Gasthuis. Het schilderij is in ontvangst genomen door Karen Kruijthof, bestuurslid van het Franciscus Vriendenfonds. De kunstenares heeft begin dit jaar een expositie gehad in ons ziekenhuis. Zij vond één van haar werken toepasselijk voor ons ziekenhuis, omdat het symbool staat voor een helpende hand, verbinden en sociaal zijn. Het werk hangt in de Centrale Hal naast de Bloemenwinkel. De kunstenares hoopt dat patiënten, bezoekers en medewerkers ervan genieten.

  Kunstenares Lee-anne van den Brand heeft één van haar werken geschonken aan het Sint Franciscus Gasthuis. Het schilderij is in ontvangst genomen door Karen Kruijthof, bestuurslid van het Franciscus Vriendenfonds. De kunstenares heeft begin dit jaar een expositie gehad in ons ziekenhuis. Zij vond één van haar werken toepasselijk voor ons ziekenhuis, omdat het symbool staat voor een helpende hand, verbinden en sociaal zijn. Het werk hangt in de Centrale Hal naast de Bloemenwinkel. De kunstenares hoopt dat patiënten, bezoekers en medewerkers ervan genieten.

 • “Als je mij kunt interviewen, dan kun je alles”, staatssecretaris Van Rijn (VWS) maakt Karina een compliment. De 20-jarige bakker in opleiding interviewde maandagmiddag 17 maart Van Rijn, die zich bij Kentalis liet informeren over TOS (taalontwikkelingsstoornis). “Je bent een heel goede ambassadeur. Je kunt heel goed uitleggen wat TOS is. Ik vind het heel stoer dat je dit doet”, zei Van Rijn.

  “Als je mij kunt interviewen, dan kun je alles”, staatssecretaris Van Rijn (VWS) maakt Karina een compliment. De 20-jarige bakker in opleiding interviewde maandagmiddag 17 maart Van Rijn, die zich bij Kentalis liet informeren over TOS (taalontwikkelingsstoornis). “Je bent een heel goede ambassadeur. Je kunt heel goed uitleggen wat TOS is. Ik vind het heel stoer dat je dit doet”, zei Van Rijn.

 • Zestien bewoners van Keyserinnedael aan de Kanaaldijk Noordoost in Helmond zijn vorige week verhuisd naar de vierde etage van de Pannehoeve in de Jan van Goyenlaan in Helmond. Een deel van het personeel is met hen mee verhuisd. Keyserinnedeal en de Pannehoeve zijn locaties van woonzorgorganisatie de Zorgboog. De verhuizing is nodig omdat er op 17 maart 2014 begonnen wordt met de renovatie van Keyserinnedael.

  Zestien bewoners van Keyserinnedael aan de Kanaaldijk Noordoost in Helmond zijn vorige week verhuisd naar de vierde etage van de Pannehoeve in de Jan van Goyenlaan in Helmond. Een deel van het personeel is met hen mee verhuisd. Keyserinnedeal en de Pannehoeve zijn locaties van woonzorgorganisatie de Zorgboog. De verhuizing is nodig omdat er op 17 maart 2014 begonnen wordt met de renovatie van Keyserinnedael.

 • Martin van Rijn van VWS: Met reuzenpen van kinderen basisschool Piramide reuzegoede afspraak getekend voor 70 schoolpleinen om lekker, gezond in het groen te spelen.

  Martin van Rijn van VWS: Met reuzenpen van kinderen basisschool Piramide reuzegoede afspraak getekend voor 70 schoolpleinen om lekker, gezond in het groen te spelen.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.