Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer
Zorgvisiemagazine300

Zorgvisie magazine

Een overzicht van de verschenen edities van Zorgvisie magazine. Bekijk de inhoudsopgave en bijlagen van het magazine.

Terug naar dossier

Zorgvisie magazine, juni 2016

In het juninummer reconstrueert Zorgvisie magazine met oud-bestuurder Pieter de Kroon het ontstaan van de bestuurlijke crisis bij Vanboeijen en vertellen Leonique Niessen en Piet Batenburg van Santeon wat de samenwerking tussen de zes ziekenhuizen oplevert. In de focus financiën de financiële nood bij de jeugd-ggz en nieuwe geldbronnen voor de zorg.
Cover-ZVM006_2016_online.jpg

Ambitie en diepgang
Piet Batenburg en Leonique Niessen van Santeon over de bijzondere samenwerking van zes topklinische ziekenhuizen. ‘We hebben implementatiekracht.’

Crisis bij Vanboeijen
Ruzies, rechtszaken en medewerkers die in opstand komen. Hoe kan een organisatie die prijzen won voor de innovatieve managementstijl zo in crisis raken?

Voors en tegens van het msb
Bart Berden en Louis Houwen willen ‘een genuanceerd verhaal over de msb’s’ vertellen, Guy Peeters en Mark van de laar benadrukken de voordelen van specialisten in loondienst.

Allianties in innovatie
Zorgorganisaties en startups ontmoeten elkaar tijdens het Panorama van de Zorg. Voor iedere partij zijn er lessen te trekken.

Risico’s ingeperkt
De Zorgboog heeft samen met het IVM zijn medicatiebeleid in lijn gebracht. In nog geen jaar tijd is de medicatieveiligheid sterk verbeterd.

Medezeggenschap schiet tekort
Ondernemings- en cliëntenraden trekken aan het kortste eind of staan zelfs buitenspel bij conflicten met raden van bestuur en toezicht.

FOCUS FINANCIËN

Nieuwe geldbron
Health Impact Bonds zouden wel eens hét financieringsinstrument voor preventieprojecten kunnen worden.

Private investering
Crowdfunding is een beproefde methode om thuiszorgbureaus van de grond te tillen. Home Instead opende in mei de achtste vestiging.

Treurig resultaat
De gespecialiseerde jeugd-ggz ondervindt nogal wat negatieve gevolgen van de transitie. ‘De grens is nu wel bereikt.’

Berber Bast

chef redactie Zorgvisie
Bekijk profiel

Of registreer u om te kunnen reageren.