Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kortingsactie voor Zorgvisielezers

Rossini’s “Petite Messe Solennelle’ in het Concertgebouw Amsterdam.

Lezers van Zorgvisie betalen 25 euro in plaats van 30 euro per kaart.

‘De laatste doodzonde van mijn oude dag’, zo noemde Gioacchino Rossini (1792-1868) zijn ‘Petite Messe Solennelle’. Het feestelijke karakter en de bijzondere bezetting van de ‘Petite Messe’ maken dit werk tot een juweeltje onder de koorwerken. Het karakter van de muziek varieert van verstilde intensiteit tot onstuimige opgetogenheid en zit vol met de memorabele, meeslepende, melodielijnen en ritmische vitaliteit waar Rossini bekend mee geworden is.

Het concert vindt plaats op 29 november 2015 in het Concertgebouw in Amsterdam. De Petite Messe Solennelle wordt uitgevoerd door het Nederlands Concertkoor met medewerking van vier  klassieke topsolisten uit eigen land: Sopraan Lenneke Ruiten, mezzo-sopraan Barbara Kozelj , tenor Bernard Loonen en bariton Frans Fiselier. De pianobegeleiding is in handen van vader en zoon Thom en Emiel Janssen. Geert Bierling bespeelt het harmonium.  Het geheel staat onder leiding van dirigent Louis Buskens.

Het Nederlands Concertkoor is opgericht met het doel in opdracht van professionele orkesten te werken. Bijna 100 amateurzangers brengen professionele kwaliteit. Dat blijkt wel uit de lijst van orkesten en dirigenten waarmee het koor in de ruim vijfentwintig jaar van zijn bestaan heeft gewerkt. Zo zong het koor onder meer bij het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van Nederlandse en buitenlandse dirigenten.

Het koor is verheugd over de medewerking van de nationaal en internationaal bekende sopraan Lenneke Ruiten en mezzo-sopraan Barbara Kozelj. Lenneke maakte begin dit jaar haar debuut in de Scala in Milaan en Barbara zong eveneens op de grote binnen- en buitenlandse concertpodia. Ook tenor Bernard Loonen en bariton Frans Fiselier hebben hun sporen verdiend in de Nederlandse klassieke muziekwereld.

Kaarten bestellen met korting

Dat kan via de website van het Concertgebouw
U kunt de volgende code gebruiken:  NC291115KO.

Invullen van deze code kan op de website. Selecteer eerst de stoelen, log in en vul in het winkelmandje bovenstaande actiecode. De korting verschijnt dan automatisch.

Of bel de kassa van het Concertgebouw Amsterdam,  maak u bekend als lezer van Zorgvisie en noem de code.  Telefoonnummer:  0900 671 83 45. De kassa is geopend op maandag t/m vrijdag 13.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag  van 10.00 tot 19.00 uur.

Impressie Petite Messe Solennelle

Onderstaande video is een impressie van Rossini’s “Petite Messe Solennelle’