Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UMCG opent logistiek centrum

Op vrijdag 5 oktober 2007 vindt de officiële opening plaats van het nieuwe logistiek centrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen op bedrijventerrein Eemspoort.

In het logistiek centrum vinden niet alleen de afhandeling en opslag van alle steriele en onsteriele goederen van het UMCG plaats, maar ook van het Martini Ziekenhuis. Medewerkers van beide huizen werken in het logistiek centrum samen volgens één gemeenschappelijk geavanceerd logistiek concept.

Steriel
Het nieuwe logistiek centrum telt 33 medewerkers, 5000 m2 vloeroppervlakte, 300 meter transportband, 1356 pallets met bulkartikelen en negen verzendlanen waar magazijnbakken in rolcontainers klaargezet worden voor transport. Behalve de afhandeling en opslag van inkoopartikelen, droogkruidenierswaren, kantoorartikelen en onsteriele gebruiksgoederen, is in het logistiek centrum ook een modern steriel magazijn gehuisvest met steriele medische hulpmiddelen, zoals naalden, handschoenen en afdekdoeken. (UMCG)


Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.