Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgvisie magazine, januari 2008

De Wet maatschappelijke ondersteuning is één jaar oud. De stelselwijziging in de thuiszorg bracht een jaar vol beroering. Thuiszorgaanbieders verloren de aanbestedingen, medewerkers verloren hun baan en de cliënten verloren hun vaste hulp. In het Wmo-dossier een retrospectief overzicht én een vooruitblik naar 2008.
Zorgvisie magazine, januari 2008

zorgvisie magazine

Wmo-dossier: Op weg naar volle wasdom
Direct betrokkenen zijn over het eerste jaar van de Wmo niet ontevreden. Alhoewel ze zich realiseren dat de big bang nog kan komen als in 2008 alle indicaties op nieuw zijn bekeken.


Slimme bestekken
Er is veel gemopper over de aanbestedingen van de huishoudelijke hulp. Maar doordacht aanbesteden voorkomt juist ongewenste effecten van marktwerking en nieuwe regelgeving.


De prijs van het schoonmaken
De Wmo-tarieven zijn laag, te laag. De thuiszorgorganisaties die nu weten te overleven, krijgen waarschijnlijk in 2009 hogere prijzen.


Het stille drama van de Wmo
Honderden burgers en even zoveel verzorgenden zijn in Zoetermeer getroffen door de gevolgen van de aanbesteding van Vierstroomzorgring. Vreemd genoeg leidt het tot weinig ophef.


Zorgvisie heeft ook een digitaal dossier over de Wmo. Alle artikelen en reacties vindt u op www.zorgvisie.nl/wmo.


Afscheidsinterview Mariëlle Rompa
Terugblik op gevarieerde loopbaan

Ze blijft nog even druk met de ouderenzorg, maar Mariëlle Rompa’s jaren als directeur van ActiZ zitten erop. Over een ‘precair werkveld’ en de schade van ‘ongeclausuleerde kritiek’.


Tegoedbon voor zorg
Bezuinig op bureaucratie, niet op zorg. Dat bepleit Helmut Beckhuis. Hij draagt ook de oplossing aan: voer een zorgbon in à la de Nationale Boekenbon.


Genomineerd voor de titel Zorgmanager van het Jaar
Wie ontvangt tijdens de Zorgvisie Dinner Conference op 6 maart de Zorgvisie Excellence Trofee en mag zich Zorgmanager van het Jaar noemen? Wim Corsten, bestuursvoorzitter Zorggroep West- en Midden-Brabant, Irma Harmelink, bestuurder Naviva kraamzorg of Claudia Zuiderwijk, voorzitter raad van bestuur Tergooiziekenhuizen?Kwesties Telefonisch indiceren ligt onder vuur.

Uit de tijd Wel of niet in uniform.

Boeken Guy Peeters is enthousiast over Funky Business

Nazorg De ontdekkingsreis van Ruud Lapré

Servicewijzer, Agenda en colofon

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.