Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dertiende scène: Big bang

Er komen integrale tarieven voor dbc´s en zorgzwaartepakketten. De huisvestingskosten gaan daar deel van uitmaken. Nou is er sprake kunnen zijn van een big bang , gaat dat in een klap over, gaat dat gebeuren?

Hoogervorst: “Nou dat hoop ik wel. Het is niet zo afhankelijk van hoe je over marktwerking denkt. Je zou ook in een systeem zonder marktwerking zou het een hele goede zaak zijn om die kapitaallasten onder te brengen onder het risicodragende gedeelte van de ziekenhuizen. Dat zou heel goed zijn.”

Maar u hebt het niet alvast geregeld?

Hoogervorst: “We hebben heel veel in het werk gesteld, maar dat zal nog enkele forse politieke besluiten vergen. En dat is ook zo´n beslissing die als je hem eenmaal neemt, komen er uit alle hoeken en gaten van het land instellingen bovendrijven die zeggen dat ze daar een paar problemen mee hebben. Dat is politiek ook niet zo heel makkelijk.”

Veertiende scène: Koning Dokter


Door: Ruud Koolen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.