Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vijfde scène: Liberale vriendjespolitiek

U hebt een grote bijdrage geleverd aan de liberalisering van de zorg, ook in personele zin. Er is een relletje geweest over Frank de Grave. U hebt hem benoemd als bestuurder van de Nederlandse Zorgautoriteit. Hij is evenals u VVD’er. “Ik had er overigens eerst een PvdA’er voor gevraagd. Die kon het om privé-redenen niet op zich nemen. Dus ik was erg boos op de Ombudsman die dit verhaal de wereld in heeft geholpen, die dit suggereerde. Ik heb hem dus gezegd dat het lulkoek was.”

Lulkoek? Hebt u dat ook in de Tweede Kamer gezegd?

“Niet met dat woord.”

En ook niet zo? (vinger in de mond)

“Dat was een andere gelegenheid.”


Zesde scène: De minister wist niks van zorg


Door: Ruud Koolen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.