Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ZorgVisie magazine, augustus 2006

jaargang 36 interview diana monissen Agis na de grote klap Dat zoveel verzekerden Agis zouden verlaten voor een andere verzekeraar, kwam ook voor bestuurder Diana Monissen als een grote klap. Agis hoopt het tij te keren zonder mee te doen aan ‘premiedumping’.
ZorgVisie magazine, augustus 2006

zorgtoerisme in turkije
Vakantieland als concurrent

Tot in Nederland trekken Turkse particuliere zorginstellingen de aandacht met een hoog niveau van zorgverlening. Nederlandse Turken laten zich er opereren en ook toeristen weten Turkije te vinden voor een behandeling. Expansie in Nederland staat op stapel. Walter van Hulst bezoekt het Duitse Ziekenhuis in Istanbul.


juridisering zorg
Opkomst van de claimcultuur

Medisch specialisten krijgen vaker dan vroeger schadeclaims van patiënten. de verzekeringspremies voor zorginstellingen zijn hierdoor sterk gestegen. Slaat de Amerikaanse claimcultuur over naar de Nederlandse gezondheidszorg?


reportage workshop alzheimer
De vader van Stella Braam

Directeuren van de Amsterdamse zorginstelling Cordaan laten zich door journaliste Stella Braam confronteren met de zorg die hun instelling verleent. Braams vader, de psycholoog en alzheimerpatiënt René van Neer, fungeert als spiegel. “Welke voorwaarden moet u scheppen? Welke organisatievorm is er nodig?”
Online: Tien regels voor communicatie met Alzheimerpatiënten.interview brancheorganisatie actiz
De fusie van thuis- en ouderenzorg

Arcares en Z-org zijn niet meer. Verenigd in de nieuwe brancheorganisatie ActiZ proberen de ouderenzorg en de thuiszorg vorm te geven aan een gezamenlijke cao en een eensgezinde lobby in politiek Den Haag. Mariëlle Rompa en Aad Koster over de voordelen van de fusie.


kwesties
Kwestie: geen powerpoint maar vilt


het goede voorbeeld
Professionele chatsite depressieve jongeren


onvoltooid verleden tijd
Het verpleeghuis als hotel


boeken
Bladeren met: Moniek van Jaarsveld


toolkit
Column: Zwart konijn


nazorg
De passie van: Harry Scheeper


servicewijzer 30


agenda + colofon 34

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.