Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ZorgVisie magazine, hrm-special

april, jaargang 36 reportage Frankelandgroep Als je goed voor je medewerkers zorgt, zorgen zij goed voor de bewoners. Onder dat motto voert de Frankelandgroep een 55-plusbeleid en wordt veel nadruk gelegd op welzijn, welbevinden en bejegening. Dat werpt zijn vruchten af.
ZorgVisie magazine, hrm-special

schaarste op de arbeidsmarkt
Na jaren van weinig groei en doorstroom in de arbeidsmarkt moeten werkgevers weer inzetten op goed werkgeverschap. Wie al die tijd al inzette op medewerkerstevredenheid heeft alvast een flinke voorsprong bij de komende schaarste aan zorgprofessionals.


interview met Gerlach Cerfontaine
De artsen en de verpleegkundigen zijn de baas, vindt Schiphol-topman Gerlach Cerfontaine. Zoveel verschil met de ziekenhuiszorg – waar hij eerder werkte – is er nu ook weer niet. “Hoe sneller vliegtuigen weer opstijgen van Schiphol, hoe lager de kosten. Hoe sneller een patiënt weer naar huis is, hoe lager de kosten. Het draait allemaal om effectiviteit en kosten.”


leeftijdsgericht beleid
Doel van het levensfasenbeleid van verpleeghuis Regina Pacis is om niet alleen de oudere, maar álle medewerkers gemotiveerd en vitaal te houden. Anieta Scholten, hoofd p&o bij Regina Pacis legt het beleid van deze instelling uit.


opleidingsbeleid
Hoewel niet academisch, noemt het Amphia Ziekenhuis zichzelf toch een opleidingsziekenhuis. De opleidingen en cursussen die nodig zijn om de doelen van de organisatie te verwezenlijken worden in samenspraak met de medewerkers vormgegeven.


personeelsbeleid
Waar zorginstellingen verzakelijken, marktwerking zijn intrede doet en een tekort aan werknemers dreigt, geven Han van Dijk en Cees Friesema tien tips voor werkgevers.


kwesties
Personeel werven met kookcursusschaarste op de arbeidsmarkt
Na jaren van weinig groei en doorstroom in de arbeidsmarkt moeten werkgevers weer inzetten op goed werkgeverschap. Wie al die tijd al inzette op medewerkerstevredenheid heeft alvast een flinke voorsprong bij de komende schaarste aan zorgprofessionals.

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.