Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ZorgVisie magazine, januari 2007

jaargang 37
ZorgVisie magazine, januari 2007

zorgvisie excellence trofee
De nominaties voor de titel Zorgmanager van het Jaar

Wie wordt de Zorgmanager van het Jaar 2006? De strijd gaat tussen thuiszorgdirecteur Herman Blom, ziekenhuisoprichter Jos Dijkers en Eelco Damen, bestuurder van een gemengd zorgbedrijf. Een van deze kandidaten krijgt op 19 januari de ZorgVisie Excellence Trofee tijdens de ZorgVisie Dinner Conference.


interview
‘Een ongeluk als dit kan in ieder ziekenhuis gebeuren’

Bij een brand in het Almelose ziekenhuis Twenteborg stierf een patiënte op de operatietafel. Een gesprek met bestuurder Arie van Alphen over de gevolgen.
Lees in de bijlage een opinie uit de bedrijfsveiligheidsbranche: Veiligheid bereiken we niet door dure investeringen, meer regelgeving en strengere controles maar door de regels uit te voeren zoals de wetgever ze bedoeld heeft.


kwaliteitsslag op de werkvloer
Vernieuwing van onderaf

Verzorgenden zien als geen ander wat er beter kan in de zorg. Tijdens de Tour van de Verzorging presenteren zij praktische ideeën om de zorgverlening te verbeteren.


discussie over definitie
Meer tijd voor de patiënt

De regering wil dat de productiviteit in de verpleeghuizen omhooggaat. De sector is in principe niet tegen, maar wraakt het gekozen systeem van belonen en straffen.


wmo-soap
Strijd om het aandeel

De aanbestedingen voor de huishoudelijke zorg leveren winnaars en verliezers op. De wethouders hebben het een en ander uit te leggen.


Regionale rivaliteit
Competitie in de regio

De concurrentie in de thuiszorg is heviger dan ooit. Meavita en Florence vechten om de klanten in de Haagse regio. Wat doet dat met de onderlinge relatie?


netwerken
Grensverleggende oogheelkunde

Het Oogzorgnetwerk van het Rotterdamse Oogziekenhuis breidt zich stilletjes uit. Was er eerst alleen regionale samenwerking, langzaamaan ontstaat een landelijk netwerk. Zelfs België komt al in beeld.


zorgagenda
Praten aan tafel

Wat moet het nieuwe kabinet aanpakken in de gezondheidszorg? Deelnemers aan het Nationale Zorgdiner 2006 zijn het er roerend over eens: het veld moet meer invloed krijgen.


kwesties
Ouderen worden fit in de speeltuin


onvoltooid verleden tijd
Hotel Huis ter Duin adviseert Ziekenhuis Bethesda


buskruit
Nuchter zijn voor een operatie is al lang niet meer nodig


toolkit
Column Marlies Ott: Openheid loont


boeken
Recensie: Organisatieverandering volgens Levinas


nazorg
Waar is Bas van den Dungen?

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.