Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ZorgVisie magazine, juni 2006

jaargang 36

‘Machtsstrijd in het ziekenhuis’' Interview Joan Leemhuis en Pieter Vierhout Moeten medisch specialisten wel of niet het ziekenhuis mee besturen? Een debat tussen Joan Leemhuis, voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen en Pieter Vierhout, voorzitter van de Orde van Medisch

Specialisten.
zorg op het platteland

Ouderenzorg houdt het dorp levendig
Zelfstandig wonende ouderen hebben niet alleen zorg nodig, maar ook aanspraak en een winkel om de hoek. In dorpen is dat vaak niet voorhanden. Daarom zetten zorgorganisaties zelf voorzieningen op.


langdurige geestelijke gezondheidszorg
Ggz die verleidt en dwingt

Psychiatrische patiënten die langdurig zorg nodig hebben, krijgen deze vaak niet. Ggz-directeur Remmers van Veldhuizen pleit voor uitnodigende, actieve en desnoods dwingende zorgverlening aan deze groep.


motivatie zorgverleners
Bezielde professionals

Bureaucratie en werkdruk ondermijnen het werkplezier van de zorgverleners. Het Flevoziekenhuis probeert het heilige vuur brandend te houden door professionals in gesprek te brengen over hun diepere drijfveren. Verslag van een ‘Linke Lunch’.


inkoopcombinaties
Slimmer shoppen

Zorgorganisaties zijn grootverbruikers van allerlei materialen. Wie scalpels, doorligdekens of vruchtensappen goedkoop bemachtigt, bespaart veel kosten. En dat kan door gezamenlijk in te kopen. Al gaat dat niet zonder slag of stoot.


Kwestie
Beroepseer


Onvoltooid verleden tijd
Ontgoochelde ouderen in Spanje


Het goede voorbeeld
Verkleind psychiatrisch ziekenhuis


Toolkit
Rode en groene signalen


Boeken
The Architecture of Hospitals


Tamtam
Frauduleuze hulphonden


Servicewijzer, agenda + colofon


Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.