Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jaaroverzicht / juni

Zaans ziekenhuis maakt sterftecijfers openbaar

Het Zaans Medisch Centrum maakt bekend dat het in september als eerste ziekenhuis in Nederland de zogeheten Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR) openbaar gaat maken. Het ziekenhuis publiceert al op zijn website uitgebreide informatie over zes aandoeningen.

Inval NZa bij st. Lucas ziekenhuis

De Nederlandse Zorgautoriteit doet een inval in het st. Lucas ziekenhuis in Winschoten. De zorgautoriteit heeft een sterk vermoeden dat de wet- en regelgeving wordt overtreden door het onjuist declareren van geleverde zorg. Uit interne e-mails die de NZa in haar bezit heeft, zou blijken dat personeel wordt opgeroepen patiënten die langer dan twee uur in het ziekenhuis verblijven als klinisch te registreren. Op die manier ontvangt het ziekenhuis meer verzekeringsgeld.

Kabinet wil afgeslankte AWBZ behouden

Het kabinet handhaaft de AWBZ. Het beperkt de ondersteunende begeleiding, hevelt zorg na ziekenhuisopname over naar de Zorgverzekeringswet en schaft het bouwregime af. De zorgkantoren blijven in elk geval tot 2012 het zorggeld verdelen. De AWBZ blijft bestaan voor zwaar dementerenden en verstandelijk gehandicapten en ernstig psychiatrische patiënten.

Naar juli
Terug naar het jaaroverzicht

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.