Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

EPD en de cruciale rol van de raad van bestuur

Het “Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)” houdt de gemoederen in de gezondheidszorg al járen bezig. Veel instellingen zijn bezig met een EPD-project, maar helaas blijkt een EPD-project voor veel instellingen geen gemakkelijke opgaaf. Sommige instellingen laten een EPD-project over aan de IT-afdeling, waardoor een EPD-project vooral een technische aangelegenheid wordt. Maar een EPD-project is geen IT-aangelegenheid! Een EPD-project is bovenal een complex veranderkundig project, waar alle zorgverleners onvermijdelijk mee te maken krijgen. In dit artikel wordt ingegaan op de complexiteit van een EPD-project en de noodzaak van de actieve en sturende rol die een Raad van Bestuur daarin dient te spelen.

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.