Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inhoud financiën special

Nieuw in het aanbod
‘U vraagt, wij draaien’

Sinds de zorgzwaartepakketten zijn ingevoerd, wordt duidelijk wat de zorginstelling de cliënt kan bieden. Dit valt in de praktijk nogal tegen. Een nieuwe trend is het gevolg: pluspakketten. Een pakket zorg of diensten waarvoor de cliënt moet betalen.

Pluspakketten als service
Een rood wijntje, alstublieft

Als cliënten extra zorg of diensten willen, mag de instelling private zorg aanbieden. Maar zo’n verbreding van het aanbod doe je niet zomaar. Tien tips voor een soepele invoering van pluspakketten.

De nieuwe eisen van de bank
Kritisch over de kredietwaardigheid

Voorheen was een bouwgarantie voldoende voor de banken om financiering te verstrekken. Tegenwoordig nemen ze niet alleen de businesscase kritisch onder de loep, maar ook het management en de interne organisatie.

Discussie
Tweedeling binnen de instelling

Hoe verhouden pluspakketten zich tot solidariteit binnen de gezondheidszorg? Bestuursvoorzitter Florent Vlak van Vivium en directeur Yvonne van Gilse van cliëntenorganisatie LOC geven hun mening.

Subsidies en fondsen
Mensen willen graag geven

Er zijn talloze subsidies en fondsen waar zorginstellingen een beroep op kunnen doen. Toch is het niet eenvoudig de weg te vinden in het woud van regelingen. Adviezen om het particuliere geld op te halen.

Dankzij eigen geld kunnen wensen worden vervuld
Betalen voor zorg

Een serie portretten van mensen die de portemonnee trekken voor extra zorg of diensten.

De kinderen van mevrouw Peelen willen opname in het verpleeghuis zo lang mogelijk uitstellen. Daarom kopen ze extra thuiszorg in voor hun moeder.

Mevrouw Reinalda wilde ‘lekker luxe liggen’ in het TweeSteden ziekenhuis. Ze bestelde daarom het comfortpakket en de kamergarantie.

Om regelmatig een flinke wandeling te kunnen maken, huurt mevrouw Jansen wekelijks een begeleidster in.

Kwesties Raden van toezicht worstelen met opgepoetste jaarcijfers

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.