Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kwart artsen wijst H1N1-vaccinatie af

Ruim een kwart van de artsen wil geen vaccinatie tegen het H1N1-virus. Dat blijkt uit een poll van het vakblad Medisch Contact.
Kwart artsen wijst H1N1-vaccinatie af

Ruim een kwart van de artsen zegt geen griepvaccinatie te willen. Een poll van medisch vakblad Medisch Contact wijst uit dat ongeveer tweederde van de ruim 700 stemmers (63 procent) zich wel wil laten vaccineren tegen het H1N1-virus.

H1N1-hype

Eén op de tien artsen geeft aan (nog) niet te weten of ze zich willen laten inenten tegen het virus. Tegenstanders van H1N1-vaccinatie spreken van een ‘hype’. Ze wijzen op het uitblijven van berichtgeving over het verloop van de griep in Mexico. (medischcontact.nl)

Administrator

Gerelateerde tags

20 reacties

 • no-profile-image

  kieffan

  Ik zou hem zelf wel halen. Mijn dilemma is moet ik mijn zoontje van 2,5 laten inenten? In principe ben ik voor vaccinatie, maar nu met die thiomersal en squaleen erin, die in andere vaccinaties niet zit...

 • no-profile-image

  Zulfi

  Maar wat doe je nou als je een uitnodiging ontvangt voor de griep vaccin en je hebt een kind van 4 mnd oud.

 • no-profile-image

  tina

  Ik ben verpleegkundige en heb, zonder griepprik, al 26 jaar geen griep gehad. Krijg van de patienten wel allerlei bacterien en virussen binnen maar dat sterkt alleen maar mijn immuunsysteem. Om nu een prik te gaan halen waar de bijwerkingen onvoldoiende van bekend zijn? Nee dank je!

 • no-profile-image

  ria

  ik krijg ook al jaren de prik, en heb ook al jaren geen griep meer gehad.....

 • no-profile-image

  LW

  De Lancet schrijft ook dat het een zeer milde griep is. Het is erg gemakkelijk om medische rapporten, studies aan te passen aan gewenste uitkomsten. De betaler krijgt wat ie wil.

  "Ordo ab Chao", kijk daar maar eens naar.

 • no-profile-image

  Charlotte

  Ook ik werk in de zorg en val zelf ook nog eens in de risicogroep. Ik wil goed voor mijn cliënten zorgen met zomin mogelijk ziekteverzuim. Maar.........zolang deze Mexicaanse griepprik (in tegenstelling tot de jaarlijkse gewone griepprik) nog niet goed is getest twijfel ik nog. Mijn eigen gezondheid gaat voor.
  PS. mijn man heeft vorig jaar voor het eerst de griepprik gehad en is nog nooit zoveel ziek geweest als vorig winter in tegenstelling tot mij, ik word er nooit ziek van en krijg deze elk jaar.

 • no-profile-image

  Ingrid

  Ik heb al jaren elk jaar de griepprik gekregen, vanwege een aandoening. Ik heb nooit enige last van de griepprik ondervonden en ook nooit (meer) griep gehad. Onzin dus, dat je een week helemaal ziek van de prik zou zijn. Juist vanwege mijn aandoening doe ik niet zo nonchalant over die griep, in de trant van: lekker een weekje uitzieken en dan is het weer over. Ja, dat geldt wellicht voor gezonde mensen, maar niet voor mij. Jammer alleen is dat we er toch niet achter komen of de mexicaanse griepprik wel voldoende is uitgetest of niet op het moment dat hij wordt aangeboden. Zoals vaak in de gezondheidszorg het geval is zullen de deskundigen daarover wel van mening verschillen. Desalniettemin: ik waag het er maar op en haal die prik als hij er is.

 • no-profile-image

  Dick

  Met of zonder prik: als je geen griep krijgt wil dat niet zeggen dat je het virus niet onder de leden hebt. Als je in de zorg werkt ben je het gewoon aan je patienten verplicht om besmetting tegen te gaan. Het is dus niet vooral je eigen belang maar dat van de patient met zwakke weerstand dat je dient! Als arts kom je met veel mensen in contact, dus kun je het niet maken zelf de vaccinatie te weigeren. Net zo iets als een rokende longarts.

 • no-profile-image

  Bernard

  Mijn laatste griep had ik in 1998; drie dagen. Nooit een griepprik gehad.

 • no-profile-image

  Bert

  Op griep zit volgens mij niemand te wachten en als ik het kan voorkomen door een prik vind ik dat je dat zeker moet doen. Al jaren krijg ik de gewone griepprik en heb vrijwel geen griep meer gehad, ik denk dus dat met deze griepprik ook het geval zal zijn en risico's verwacht ik net als de gewone griepprik niet.

 • no-profile-image

  Sab

  Deze nieuwe griep is niets anders dan gewoon nog een andere versie van de griep. Er zijn al zoveel griepsoorten, je kunt je nooit tegen alle griepen inenten.
  En deze griep is helemaal niet zo agressief. Gewoon een weekje uitzieken en het is weer over.

  De vakantieperiode is veel erger wat betreft uitval van collega's.

  Heb trouwens nog nooit de griepprik gehad en heb in mijn werkende jaren ook nog nooit de griep gekregen.

 • no-profile-image

  Bren

  Ik heb vanwegen aandoeningen altijd de griepprik moeten halen. Maar wel eentje waar al jaren onderzoek over is, elk jaar word de prik weer aangepast. En ik ben nog nooit ziek geweest. Maarrrr deze inenting tegen de mexicaanse griep.. daar is nog onvoldoende onderzoek naar geweest, daarbij weten ze niet eens alle effecten van de prik. Dus wat nou artsen zijn verplicht tegen over patienten blablabla... Wat als ze nou eens JUIST erg ziek worden door de prik, of erge aandoeningen krijgen door de prik!
  Ik zou mijn eigen leven (want daar draait het toch om) ook niet op spel zetten zonder dat er zekerheid verschaft word. En voor de veiligheid van andere patienten? De artsen worden dagelijks blootgesteld aan de gevaren van hun vak, maar dat betekend niet dat ze maar blindelings prikken moeten gaan nemen om de patienten te beschermen. Ze zijn er zelf ook nog!!!!!

 • no-profile-image

  Hans Bonnier

  Heb nog nooit een griepvaccinatie gehad, omdat ik er niet in geloof. Er zijn altijd mutaties, waardoor je niet ingeent bent en toch de griep krijg. Tot nu toe nooit de griep gehad. Geluk ?

 • no-profile-image

  Nolleke

  ik krijg al jaren een gewone griepprik, ben nog nooit "standaard" daarvan 1 week ziek geweest. Ook dat is overdreven,net zoals de mexicaanse griep.

 • no-profile-image

  Bij de zorg

  Ik haal al jaren een griepprik vanwege bepaalde aandoeningen. Mijn man werkt in de zorg en doet het ook. Hij vindt dat wanneer je in de zorg werkt je dit verplicht bent. Wij zijn al jaren niet meer ziek geweest. Heerlijk en daarbij natuurlijk geen ziekteverzuim

 • no-profile-image

  Nicole de Jong

  ik heb onlangs van een apotheker begrepen dat het vaccin zal worden ingezet zonder dat er voldoende testtijd voor is genomen...

 • no-profile-image

  Kaatje

  Ik hoor vaker van mensen die de (gewone) griepprik krijgen daar elk jaar standaard een week ziek van zijn.....dus of dat wat is? Ik wacht het dan liever af, heb nog nooit echt griep gehad trouwens.

 • no-profile-image

  Johan

  Ik krijg ook al jaren een griepprik en ik ben daar ook nog nooit ziek van geworden. Bijkomend voordeel is dat als je toch een griep oploopt (die niet in het vaccin zit) deze veelal milder verloopt.

 • no-profile-image

  helpende hand

  als we nou eens zouden weten wat de gevolgen zijn van de mexicaanse grieoprik dan kunnen we tenminste een echte keuze maken, maar voor nou???????????????????????

 • no-profile-image

  wilma

  ik vindt dat je als je werkzaam bent in de zorg en nauw met mensen in aanraking komt je een plicht hebt om er alles aan te doen om jezelf, en ook anderen te beschermen. het contact met patienten is dusdanig nauw dat je meer risico loopt dan de meeste mensen. ik zou me zeker laten enten. moet wel zeggen dat ik dan niet blij zou zijn als ik extra moet gaan werken omdat de helft van mn collega's weigert de griepprik te nemen en thuis ziek ligt te zijn

Of registreer u om te kunnen reageren.