Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Week 5: Een innovatie!

De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum (MCC). U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders van het ziekenhuis.

Week 5: Een innovatie!
01-02-2010
Van guus.roodt@mccentrum.nl
Aan peter.jansen@achmea.nl


Beste Peter,

Hierbij meld ik je dat wij – conform het advies van prof. Guus Schrijvers – de tarieven voor onze dbc’s met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 met drie procent verhogen. Deze prijsaanpassing reflecteert het innovatieve karakter van Medisch Centrum Centrum en mag zelf ook als een markante innovatie in ziekenhuisbekostiging worden beschouwd.
De prijsverhoging is mede bedoeld voor het doorvoeren van procesinnovaties. Zoals je weet is Medisch Centrum Centrum begonnen met behulp van de Theory of Constraints de organisatie door te lichten. De eerste meest in het oog springende constraint bleek een bescheiden financieel te zijn, waardoor we nog niet in staat zijn geweest om Eli Goldratt in te vliegen. Dat is een must voor wie met ToC aan de slag wil. Dat kan nu worden opgelost. Daarmee creëren we een win-winsituatie voor Achmea en voor ons, omdat de procesverbeteringen snel tot verdere prijsdalingen zullen leiden.

Groeten,
Guus Roodt RC
Controller Medisch Centrum Centrum
02-02-2010
Van: guus.roodt@mccentrum.nl
Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl


Beste Eugene,

Het gaat waarschijnlijk niet lukken om al in april de jaarrekening 2009 op te leveren. De accountant is niet eerder dan begin mei beschikbaar. Dat komt niet ongelegen, want er waren wat problemen met de dbc-registratie waardoor er een achterstand is opgelopen in de zorgadministratie. Ik neem aan dat jij de RvT informeert.

Groeten,
Guus03-02-2010
Van guus.roodt@mccentrum.nl
Aan adriane.berken@mccentrum.nl


Ha Adriane,

Daarnet had ik Eugene aan de telefoon. Helemaal geflipt. Hij wil de RvT niet verschuiven. Kan jij even met een lief gezicht bij hem langs lopen – neem maar als aanleiding een paar facturen mee waar hij zijn handtekening nog op moet zetten. En dan bezorgd vragen of het bij de RvB net zo ontzettend druk is als bij ons.
Breng je, als je hem om je vingers hebt gewikkeld, even een dubbele espresso mee uit het apparaat van de RvB?

Dank!
Guus04-02-2010
Van guus.roodt@mccentrum.nl
Aan peter.jansen@achmea.nl


Beste Peter,

Zo ingewikkeld is het niet. Wij willen graag met jou investeren in duurzaam lagere prijzen. De kleine aanpassing in 2010 anticipeert daar al op. Maar graag verwijs ik je naar de professor die het veel beter kan uitleggen, via a.j.p.schrijvers@umcutrecht.nl .

Groeten,
Guus Roodt RC
Controller Medisch Centrum Centrum04-02-2010
Van: guus.roodt@mccentrum.nl
Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl


Beste Eugene,

Van Adriane begrijp ik dat de RvT lastig aan het doen is. Laat je niet kisten, Eugene! Wij doen ons werk toch niet voor de RvT, maar voor de patiënten. Ze moeten wel hun plaats weten! Staat er in onze missie dan dat de RvT centraal staat? Nou dan.

Groeten,
Guus05-02-2010
Van: guus.roodt@mccentrum.nl
Aan: martin.bontje@vgziza.nl


Geachte heer Bontje,

Graag informeer ik naar de spelregels voor de Univé Paludanes prijs voor zorginnovaties. Zoals u ongetwijfeld weet loopt Medisch Centrum Centrum voorop in zorginnovatie en fungeert MCC sinds 1 januari als pilotziekenhuis voor het model van zorgbekostiging van professor Schrijvers uit Utrecht.

Hoogachtend,
Guus Roodt RC
Controller Medisch Centrum CentrumLees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.