Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgvisie magazine, maart 2010

In het maartnummer van Zorgvisie een interview met twee vrouwen aan de top, Louise Gunning en Sybilla Dekker, over besturen op het hoogste niveau. ‘Als je een carrière ambieert, moet je zo nu en dan corvee doen.’ Verder onder meer de Focus Personeel met drie artikelen over slim personeelsbeleid.
Zorgvisie magazine, maart 2010

Cover: JeRoen Murré Foto’s: Robert Goddyn

Wetsvoorstel Verplichte ggz
Stap voorwaarts of struikelblok

Uit verschillende hoeken klinkt nog kritiek op de wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg. In ieder geval biedt de wet meer mogelijkheden dan alleen dwangopname.

Poliklinieken als bindmiddel
Op jacht naar patiënten

Steeds meer ziekenhuizen gaan met buitenpoli’s de concurrentie aan. Ze doen dat om hun adherentiegebied te beschermen of te vergroten. Zo kan het gebeuren dat in betrekkelijk kleine plaatsen twee aanbieders een dependance hebben. Andere ziekenhuizen kiezen er juist voor om met hun buren samen te werken.

In de Focus Personeel:

AWBZ-markt gesloten voor zzp’ers
Fiscus belemmert zelfstandigheid

De AWBZ-zorg kan de flexibele inzet van zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden goed gebruiken. Maar echte ‘vrije jongens’ hebben geen toegang tot die markt.

Nurse practitioners op de SEH
Meer patiënten sneller geholpen

De spoedeisendehulpafdeling (SEH) van het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde, scheidt de patiëntenstroom in high, medium en low care. Op ‘low care’ onderzoeken en behandelen nurse practitioners de patiënten.

Dilemma’s op de werkvloer in verhalende vorm verpakt
Er was eens een jongen die wilde uitslapen…

De medewerkers van gehandicaptenzorginstelling Dichterbij vertellen elkaar verhalen over situaties op de werkvloer. Deze storytelling-methode moet hen helpen kwaliteit te koppelen aan de zorg .

Abonneer u op het magazine

Zorgvisie is hét vakmagazine voor management en beleid in de Nederlandse zorgsector. Zorgvisie brengt u met ieder nummer analyses, achtergronden en thema-artikelen samen in een helder magazine. Hier kunt u zich abonneren op Zorgvisie.

Berber Bast

chef redactie Zorgvisie
Bekijk profiel

Of registreer u om te kunnen reageren.