Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgvisie magazine, juni 2011

Zorgvisie start deze maand een dossier over sociale media. Door goed gebruik te maken van de online platforms is de organisatie transparanter, krijgt de patiënt of cliënt meer aandacht en weet de bestuurder wat er speelt. Verder: de Nederlandse hartzorg is versnipperd en wat ging er mis met de intramurale zorg bij Osira? En in de Focus financiën voor- en tegenstanders van DOT.
Zorgvisie magazine, juni 2011

Cover: JeRoen Murré

COVERVERHAAL
Goed geïnformeerd met sociale media

Organisaties die communiceren op socialemediaplatforms zijn transparant voor cliënten en medewerkers. En bestuurders weten beter wat er speelt.

‘Saneren is onvermijdelijk’
Met haar interim-bestuurservaring reorganiseerde Filia Kramp Thuiszorg Groningen. Haar stevige aanpak werd niet gewaardeerd.

Provincie aan zet
Innovaties houden de zorg betaalbaar en toegankelijk. De provincie heeft daarin een stimulerende taak.

Hollandse hartzorg in het slop
De cardiologische zorg lijdt onder versnippering. Het Catharina Hartcentrum tilt de kwaliteit weer naar een hoger plan.

Osira Oost-Indisch doof
De hele organisatie van Osiragroep Amstelring moet op de schop, concludeert de IGZ. Hoe kon het zo misgaan in de intramurale zorg?

Focus financiën
Het ministerie probeert grip te houden op de financiering van de gezondheidszorg. De sector worstelt met de gevolgen van het beleid. Ziekenhuizen klagen over een moeizame DOT-systematiek, private investeerders over te weinig ruimte en de corporaties en care-instellingen over waardeverlies van hun huisvesting.

  • Geen weg terug van DOT
    Volgens de een is invoering van DOT in 2012 onnodig en rampzalig. Anderen menen juist dat langer wachten ongewenst en onnodig is.


  • Huisvesting voor minder in de boeken
    De caresector en corporaties moeten met elkaar in de slag nu miljoenen euro’s dreigen te verdwijnen als gevolg van het nieuwe bouwregime.


  • Zonder privaat geld geen toekomst
    Geld en ondernemingszin genoeg, bijvoorbeeld bij de Reggeborgh groep. Maar met de overheid is het nog armpje drukken: veel spiervertoon, weinig vooruitgang.


Alie Zwart

eindredacteur Zorgvisie
Bekijk profiel

Of registreer u om te kunnen reageren.