Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juni 2011

Zorgvisie start deze maand een dossier over sociale media. Door goed gebruik te maken van de online platforms is de organisatie transparanter, krijgt de patiënt of cliënt meer aandacht en weet de bestuurder wat er speelt. Verder: de Nederlandse hartzorg is versnipperd en wat ging er mis met de intramurale zorg bij Osira? En in de Focus financiën voor- en tegenstanders van DOT.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

COVERVERHAAL

Goed geïnformeerd met sociale media


Organisaties die communiceren op socialemediaplatforms zijn transparant voor cliënten en medewerkers. En bestuurders weten beter wat er speelt.

‘Saneren is onvermijdelijk’

Met haar interim-bestuurservaring reorganiseerde Filia Kramp Thuiszorg Groningen. Haar stevige aanpak werd niet gewaardeerd.

Provincie aan zet

Innovaties houden de zorg betaalbaar en toegankelijk. De provincie heeft daarin een stimulerende taak.

Hollandse hartzorg in het slop

De cardiologische zorg lijdt onder versnippering. Het Catharina Hartcentrum tilt de kwaliteit weer naar een hoger plan.

Osira Oost-Indisch doof

De hele organisatie van Osiragroep Amstelring moet op de schop, concludeert de IGZ. Hoe kon het zo misgaan in de intramurale zorg?

Focus financiën

Het ministerie probeert grip te houden op de financiering van de gezondheidszorg. De sector worstelt met de gevolgen van het beleid. Ziekenhuizen klagen over een moeizame DOT-systematiek, private investeerders over te weinig ruimte en de corporaties en care-instellingen over waardeverlies van hun huisvesting.

  • Geen weg terug van DOT

    Volgens de een is invoering van DOT in 2012 onnodig en rampzalig. Anderen menen juist dat langer wachten ongewenst en onnodig is.
  • Huisvesting voor minder in de boeken

    De caresector en corporaties moeten met elkaar in de slag nu miljoenen euro’s dreigen te verdwijnen als gevolg van het nieuwe bouwregime.
  • Zonder privaat geld geen toekomst

    Geld en ondernemingszin genoeg, bijvoorbeeld bij de Reggeborgh groep. Maar met de overheid is het nog armpje drukken: veel spiervertoon, weinig vooruitgang.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.