Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgvisie magazine, maart 2015

Roger van Boxtel vertrekt bij Menzis en vertelt in het maartnummer over het stelsel, de inkoop, de mislukkingen en zijn verdiensten. Verder aandacht voor failliete thuiszorgorganisaties, zorgregistratie en leiderschap.
Zorgvisie magazine, maart 2015

Coverartikel - Goede afdronk
Roger van Boxtel vertrekt per 1 april bij zorgverzekeraar Menzis. De bestuursvoorzitter over het stelsel, de inkoop, de mislukkingen en zijn verdiensten.

Failliete thuishulp
Tot verbazing van zijn opdrachtgevers, verschillende Brabantse gemeenten, ging Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent een jaar na het winnen van de Wmo-aanbesteding failliet. Maar zo verrassend was dat niet.

Gebukt onder registratie-eisen
Een groeiend aantal dbc's en verschillende kwaliteitseisen van zorgverzekeraars vormen tezamen een enorme registratielast in ziekenhuizen. 'Het kost klauwen met geld'.

Online zorgrecensies
Op ZorgkaartNederland.nl kunnen consumenten nu ook lezen hoe cliënten van vvt-organisaties de verzorging daar waarderen. 'Een nuttige combinatie van subjectieve en objectieve informatie.'

Verpleeghuis van de toekomst
Het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie wil met bouwkundige en technologische innovaties van het verpleeghuis een prettige leefruimte maken.

Obstakel voor shared decision making
Ook in het Britse budgetsysteem, waar perverse prikkels ontbreken, beslissen artsen nog vaak voor de patiënt. 'Het is een majeure operatie om het in te bedden in de werkprocessen.'

FOCUS LEIDERSCHAP

Op eenzame hoogte
Mannen en vrouwen geven niet anders leiding, vinden drie vrouwelijke zorgbestuurders. Toch is diversiteit aan de top belangrijk.

Onderhandelen in de arena
Fuseren vraagt nogal wat van het gedragsrepertoire van bestuurders.

Sensorisch vermogen gevraagd
Bestuurders hebben nu andere vaardigheden nodig dan vroeger, zegt docent Strategy Alignment Jeroen van der Velden.

Of registreer u om te kunnen reageren.