Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer
Zorgvisiemagazine300

Zorgvisie magazine

Een overzicht van de verschenen edities van Zorgvisie magazine. Bekijk de inhoudsopgave en bijlagen van het magazine.

Terug naar dossier

Zorgvisie magazine, juli 2015

In het juli-nummer van Zorgvisie magazine een interview met Ton van Houten, van Zorg en Zekerheid. Een overzicht van topadvocaten in de zorg. In de focus draait het om financiën.
Zorgvisie magazine 07

Abonnees kunnen het magazine ook lezen in ons digitaal magazine.

Coverartikel - Klein maar krachtig
Bestuursvoorzitter Ton van Houten van Zorg en Zekerheid weet zich gesterkt door een groeiend aantal verzekerden. Kleine zorgverzekeraars doen het goed.

Lieftallige assistente
Anne helpt ouderen in het verpleeghuis. Dat Anne niet fysiek de gordijnen dicht komt doen, is voor sommigen nog wel wennen. 'Soms verwachten mensen dat er een persoon uit het scherm komt.'

Juridische top
Zorgvisie ging op zoek naar de mannen en vrouwen die spraakmakende rechtszaken begeleiden. Een top-4 van de advocaten die juridische knelpunten oplossen.

Leren van de toppers
Op het internationale kwaliteitscongres eind april in Londen is een grote Nederlandse delegatie afgekomen. 'Hier hoor je de nieuwste ontwikkelingen.'

Innige samenwerking
Nu de meeste ziekenhuizen een medisch-specialistisch bedrijf hebben opgericht, is het tijd na te denken over het beste organisatiemodel. Vier voorbeelden ter inspiratie.

FOCUS FINANCIËN

Meer risico's
De BNG Bank is kritischer geworden bij leningen. 'Ook bij ons is de limiet bereikt', zegt Pauline Bieringa, directeur Public Finance.

Wachten op geld
Factureren bij gemeenten blijkt een hele kluif. Door de ingewikkelde declaratieprocedure krijgen zorgaanbieders soms maanden later betaald.

Geld inzamelen
Zorginstellingen gaan op zoek naar andere geldbronnen: crowdfunding bijvoorbeeld.

Horizontaal toezicht
Het convenant tussen NVZ, NFU en ZN is een eerste stap naar horizontaal toezicht. Nu de zorgverzekeraars.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.