Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Praktijkverhaal:

Zorggroep Alliade verbetert kwaliteit en efficiëntie met HR outsourcing van Raet

Veranderende marktomstandigheden in de zorg vragen om steeds meer flexibiliteit en focus op kernactiviteiten. Zorggroep Alliade wilde daarnaast de kwaliteit en efficiëntie van haar HR-processen aanzienlijk verbeteren. Om deze doelstellingen te bereiken, koos de zorginstelling uit Friesland voor een combinatie van HR outsourcing en HR-software in de cloud van Raet.

Focus op kernprocessen
Erik Kuik, voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Alliade: “Het gaat nu erg goed met Alliade, maar we hebben mindere tijden gekend, vooral in de jaren 2004 tot en met 2006. Kostenbesparing werd daarom een belangrijk thema. Omdat de marktomstandigheden in de zorg erg fluctuerend zijn, is het belangrijk om de kosten voor niet-kernactiviteiten zoals de salarisadministratie en HR-processen meer variabel te maken en meer focus te leggen op kernactiviteiten. Daarom wilden we deze processen graag uitbesteden.”

Cloud software voor het digitaliseren van HR-processen
Omdat Alliade naast de focus op kernactiviteiten en flexibiliteit in kosten ook als doel had de kwaliteit en efficiency van haar HR-processen verder te verbeteren, wilde zij ook aan de slag met het digitaliseren van een aantal strategische HR-processen in de organisatie, bijvoorbeeld de HR-gesprekkencyclus. Erik Kuik: “Raet is een van de weinige leveranciers die HR-cloud software biedt die plaats- en tijdonafhankelijk te benaderen is én services heeft voor HR outsourcing.”

Kostenbesparing en verbetering HR-processen
Zorggroep Alliade heeft met HR outsourcing en het gebruik van de cloud software van Raet diverse resultaten behaald. Erik Kuik: “We besparen nu een paar ton per jaar, maar het belangrijkste is dat onze HR-processen aanzienlijk zijn verkort en verbeterd. Onze medewerkers hebben nu de regie over hun eigen HR. Zij kunnen overal en altijd en via diverse devices toegang krijgen tot benodigde HR-informatie en hun HR-zaken regelen.”

Over Raet
Raet is gespecialiseerd in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. Onze oplossingen creëren eenvoud en eenheid en geven managers en HR-professionals bij meer dan 10.000 organisaties dagelijks controle over hun HR-zaken.  Raet is sinds 1965 actief in Nederland  en een opkomende speler op de internationale markt. Voor meer informatie: www.raet.nl.

 *Download het volledige praktijkverhaal

 

*Met het downloaden van deze whitepaper gaat u akkoord met het verstrekken van uw gegevens aan de aanbieder van de door u gedownloade whitepaper zodat voornoemde aanbieder u kan benaderen met relevante informatie en/of aanbiedingen in verband met deze whitepaper.