Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Live: Come Together

Onder de noemer Come Together deden ActiZ, PGGM en Microsoft in september een oproep om innovatieve ideeën in de zorg in te zenden. Uit de 121 inzendingen zijn 10 finalisten geselecteerd. De finalisten zijn jonge, ondernemende mensen die veelal vanuit hun persoonlijke ervaring de wereld een beter willen maken vandaag pitchen zij hun idee op het podium van Bitterzoet in Amsterdam en dingen mee naar een podiumplaats op 31 maart 2014 tijdens TEDxBinnenhof.

Programma

12.30 - 12.45 uur         Kick-off Come Together

12.45 - 13.15 uur         Sessie 1

13.15 - 13. 35 uur        Pauze

13.35 - 14.20 uur         Sessie 2

14.20 - 14.35 uur         Pauze

14.35 - 15.15 uur         Sessie 3

15.15 - 15.45 uur         Juryberaad

15.45 - 16.00 uur         Prijsuitreiking

 

Sprekers en hun ideeën

- Dennis Wiersma doet mee met EAThere: de smartphone applicatie die de strijd aanbindt tegen eenzaamheid door mensen meer samen te laten eten.

- Coen van de Steeg is initiatiefnemer van WeHelpen waarmee hij een landelijke beweging is gestart om op lokaal niveau onderlinge hulp in de samenleving te stimuleren en te verhogen.

- Laurens Waling heeft met zijn idee Bookingzorg.com de ambitie om cliënten meer zelf te laten kiezen welke hulpverlener zij willen.

- Mark Dijksman heeft een systeem bedacht dat op basis van Big Data de zelfredzaamheid in een wijk kan monitoren.

- Sietse Dugour wil met behulp van de Kinect sensor het bewegingspatroon van senioren analyseren en daarmee het valrisico van senioren in hun thuisomgeving voorkomen.

- Freena Eijffinger ontwikkelt Autitouch Software op een multitouch platform (groot scherm) om de diagnostiek van kinderen met autisme te ondersteunen en te versnellen zodat zij eerder een juiste diagnose krijgen en daarmee toegang tot ondersteuning in de zorg.

- Monica Millroy Lemus wil via haar Stichting NuestraCasa- de relaties tussen generaties gebruiken om zwakkeren sterker te maken.

- Pim Pelser is de initiatiefnemer van DoSocial, dat zich ten doel stelt om de kwaliteit van leven structureel te verbeteren door sociale initiatieven in en buiten de zorg te realiseren door kennis, creativiteit, netwerk en hart aan te bieden.

- Diane Beerlage wil met GoudOud in Warffum een vernieuwend totaalconcept voor Wonen, Zorg en Welzijn realiseren voor dorpsbewoners die door ziekte, beperking of leeftijd een meer beschermde woonomgeving en (zorg)voorzieningen nodig hebben.

- Bart van der Velpen pleit voor een Community Gebonden Budget waarbij hij uitgaat van het idee mantelzorg te regelen via Facebook en een communityzorgverzekering.

 

Jury

Deze jury bestaat uit:

Carolien Smits - Lector innoveren in de ouderenzorg,

Katrien Luijkx - Senior onderzoeker chronische zorg Tilburg Universiteit,

Hans Bos – National Technology Officer van Microsoft,

Bart Blanken - CMO van PGGM

Anky Atzema - Raad van bestuur van Omring.

 

Come Together

Come Together is een platform van ActiZ, PGGM en Microsoft en speelt in op de verwachting dat mensen voor zorg en ondersteuning steeds meer hun eigen omgeving moeten aanspreken. Dat betekent een toenemend beroep op het zelfoplossend vermogen en technologie die dat ondersteunt. Technologie die voor iedereen beschikbaar is en steeds eenvoudiger in gebruik. Die mensen in staat stelt om elke dag betere of gezondere beslissingen te nemen. Of om mensen minder afhankelijk te maken van de zorgrelatie door op afstand te monitoren bij ziekte of ouderdom. De innovaties en ideeën die dat mogelijk maken, krijgen via het platform Come Together een podium. Door de beste ideeën te verzamelen en ze een (wereldwijd) podium te bieden via TEDxBinnenhof, zijn we in staat om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen.