Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inventarisatie: betere combinatie wonen en zorg nodig

Er zijn meer ‘slimme’ combinaties van wonen en zorg nodig voor oudere migranten. Dat blijkt uit een inventarisatie van maatschappelijk kennisbureau MOVISIE. Oudere migranten kunnen de nodige zorg en dienstverlening nauwelijks in hun eigen omgeving vinden.
Inventarisatie: betere combinatie wonen en zorg nodig

Het kennis- en adviesbureau hield interviews met acht experts op dit gebied. Hun visies overlappen soms, maar zijn ook vaak verschillend van elkaar. De geïnterviewden zijn het wel allemaal eens dat deze uitdaging vraagt om creatieve combinaties van woonvormen met zorgverlening, welzijnwerk en het streven de bewoners waar mogelijk te laten participeren.

Steeds meer projecten

Uit de inventarisatie van MOVISIE blijkt ook dat er steeds meer projecten gericht op de oudere migrant al zijn gerealiseerd of in de planning zitten. Het gaat om woongroepen van mensen die een zelfde achtergrond delen, maar ook om groepen waar mensen van een verschillende afkomst dezelfde voorzieningen delen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Plannen voor zorgboerderij voor allochtonen
Pesten door ouderen onderschat
Hilversum krijgt grootste zorghotel van Nederland

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.