Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederland in Europese top van zorgbouw

Nederland behoort in West-Europa tot de top wat betreft bouwinvesteringen in de gezondheidszorg. Dat schrijft het vakblad voor de bouw Cobouw. Volgend jaar lopen de uitgaven op tot 2,2 miljard euro waardoor ons land Duitsland van derde plaats verdringt.
Nederland in Europese top van zorgbouw

Al jaren koploper in het bouwen voor de gezondheidszorg is Groot-Brittannië, zo blijkt uit analyses en ramingen van Euroconstruct. Door veelvuldig publiek-private samenwerking aan te gaan, stegen de investeringen in topjaar 2008 tot een bedrag van 7,2 miljard euro. Sindsdien nemen vanwege de crisis die het land teistert de investeringen af, maar nog steeds is het niveau van de uitgaven ongemeen hoog. Dit jaar besteden de Britten nog altijd 6,6 miljard euro. Daarna glijdt het volume af tot een bouwprestatie van 5,1 miljard in 2012.

Bouwen in gezondheidszorg

Frankrijk volgt op geruime afstand de Britten en steekt dit jaar volgens de onderzoekers van Euroconstruct 4,6 miljard euro in het bouwen voor de gezondheidszorg. De uitgaven lopen volgend jaar op tot 4,8 miljard om in 2012 de grens van 5 miljard euro te overschrijden. Dan bouwen de Fransen op vrijwel hetzelfde niveau als Groot-Brittannië. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Verzekeringsgeld is 'oplossing' bouwprobleem
'Bouwimpuls overheid werkt niet'
Klink wil bouwnormen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk

    Al lezende dacht ik, wat een kulverhaal! Het totaal aan investeringen per land moet je relateren aan het aantal inwoners! Dan kun je een afweging maken.

Of registreer u om te kunnen reageren.