Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kamer stemt in met oplossing kapitaallasten cure

In een extra procedurevergadering heeft de Tweede Kamer vandaag ingestemd met de oplossing voor de boekwaardeproblematiek in de curatieve zorg van demissionair minister Klink. De generieke overgangsregeling van zes jaar voor de kapitaallasten kan doorgevoerd worden.
Kamer stemt in met oplossing kapitaallasten cure

Kamerleden hebben vorige week in een besloten vergadering vragen gesteld aan topambtenaren van VWS over de regeling van Klink. Zij hadden praktische vragen over de regeling die Klink in een brief van 2 april voorstelde. Zo wilden sommige parlementariërs nieuw bouwende zorginstellingen niet over een periode van zes jaar, maar over een periode van vijf jaar een in omvang afnemende garantie voor de kapitaallastenvergoeding geven. Vandaag bleek dat de regeling zoals Klink hem in zijn brief voorstelde alsnog de zegen heeft gekregen van de aanwezige Kamerleden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Weblog: Verzekeraars forceren samenwerking
Klink komt met oplossing voor kapitaallasten
Kamer botst met Klink over kapitaallasten
NZa vraagt duidelijkheid over kapitaallasten care

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.