Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgcentrum Parkheem laat SP-leden niet binnen

Zorgcentrum Parkheem in Stadskanaal heeft het afgelopen weekend vier SP-leden de toegang ontzegd. Dat meldt de regionale zender RTV Noord.
Zorgcentrum Parkheem laat SP-leden niet binnen

De SP wilde met de bewoners praten over een noodgedwongen verhuizing. De bewoners moeten verhuizen, omdat het tehuis een andere bestemming krijgt. De leiding van Parkheem vreesde dat er onrust onder de bewoners zou ontstaan en weigerde de SP de toegang. De socialisten zijn teleurgesteld over de opstelling van Parkheem, maar blijft actie voeren tegen de noodgedwongen verhuizing. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

SP-enquête: 90 procent huisartsen wijst landelijk EPD af'
Tweede Kamer past Wmo aan
LHV presenteert politieke posters in de wachtkamer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Ted Oliegoed

  Jammer dat u het zo eenzijdig ziet. Het overheidsklimaat in Nederland brengt zorginstellingen ertoe dat ze naast zorgen ook moeten ondernemen. De verhouding tussen mensen die verzorgd moeten worden en mensen die het geld ervoor op moeten brengen is scheefgegroeid, de zorg kost alsmaar meer geld, het is niet meer op te brengen! Efficiëntie klinkt u misschien vies in de oren, maar als dat betekent dat door gezond vastgoedbeleid de zorg aan bed niet verder wordt afgebouwd, misschien wel uitgebouwd kan worden, dan moet iedereen toch tevreden zijn? Veel bestuursvoorzitters verdienen inderdaad te veel, maar het geld wat ze met vastgoed verdienen, stroomt terug in de organisatie.

 • no-profile-image

  Gavi Mensch

  @Ted Oliegoed.....Helaas is het niet om te renoveren, maar om iets anders te bouwen en de mensen kunnen daar niet terug, maar ach, who cares? 'Geld' maakt de dienst uit en sommige zorgbesturen zijn vastgoed-makelaars geworden. Ten koste van de zorgverlening, dat wel!

 • no-profile-image

  Ted Oliegoed

  Dat verhuizen niet prettig is voor de hoogbejaarde medemens, is geen reden om dit niet te doen als er een noodzaak is. Dan zouden de verpleeghuizen tot in de eeuwigheid hetzelfde blijven, zelfs niet gerenoveerd kunnen worden.

 • no-profile-image

  Gavi Mensch

  Te gek voor woorden, aan wie moeten de bewoners dan hun verhaal kwijt. Ze worden verhuisd!! Mensen van boven de 80 verhuizen geeft een hoop ellende en verdriet. Desorientatie van de bewoners zorgt vaak voor minder zelfredzaamheid. Vastgoed en zorgcentra gaan weer eens niet samen. De SP is de partij die zorgmisverstanden (om het netjes te zeggen) aan het licht brengt en er Kamervragen over stelt.
  De leiding van zorginstellingen houden niet echt van socialisten of linksdenkenden. En ik kan het weten, helaas! Het is öngepast om je af te vragen of de tekorten aan zorgverleners en het gesol met bewoners niet komen doordat de salarissen van de leiding(?) een pietseltje aan de ruime kant zijn; zeg dit tegen je angstige collega's en je bent verzekerd van beeindiging van je contract. Kritiek of vragen....dat kan nu even niet!

  Ik heb trouwens de rechtse partijen zelden vragen horen stellen in de Tweede Kamer over ouderenzorg, alleen over hoe ze er op kunnen bezuinigen, vreemd ook dat zij in Stadskanaal niet in actie komen, geen ouders of familieleden onder de bewoners of simpelweg geen interesse?
  Het is bar en boos gesteld met 'het zorgwereldje'.

Of registreer u om te kunnen reageren.