Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Deuren vermomd als boekenkasten in dementiezorg

In het gerenoveerde gebouw van verzorgingshuis De Uiterton in Lelystad zien deuren er nu uit als boekenkasten. Volgens dagblad De Stentor blijkt dit een simpel maar probaat middel te zijn om te voorkomen dat demente ouderen weglopen.
Deuren vermomd als boekenkasten in dementiezorg

Los van de als boekenkast vermomde deuren staat in de locatie van Woonzorgcentra Flevoland bij de lift een treinbankje waar een film draait. De bewoner heeft daardoor de indruk in de trein van Lelystad naar Almere te zitten. Dat het werkt, zegt locatiedirecteur Wilma de Ru in de Stentor. “Bewoners hebben minder de neiging de deur open te doen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vilans test GPS voor mensen met dementie
Gps-chip voor mensen met dementie
Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen
UVIT vergoedt cursus mantelzorgers dementiepatiënt

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.