Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Alkmaars college valt over vertrek ziekenhuis

Het Alkmaarse college van B en W is donderdagavond gevallen over de verhuizing van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) naar Heerhugowaard. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde een motie van wantrouwen die mede was ingediend door collegepartijen CDA en VVD.
Alkmaars college valt over vertrek ziekenhuis

Beide partijen hebben het college opgeblazen op basis van veronderstellingen in plaats van argumenten, twitterde PvdA-fractieleider Paul Verbruggen donderdagavond. Het college in Alkmaar bestond uit PvdA, CDA, VVD, D66 en GroenLinks.

Regionaal Topklinisch Interventie Centrum

Het MCA maakte vorige week bekend de Alkmaarderhout te verlaten en in Heerhugowaard een Regionaal Topklinisch Interventie Centrum te bouwen. Hier komen de operatiekamers, de intensive care, het cardiologisch interventiecentrum, de spoedeisende zorg, verloskunde en de verpleegafdelingen. In Alkmaar blijven alleen poliklinieken. Voorts komt er een diagnostisch centrum. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Voor wie het niet weet. Alkmaar en Heerhugowaard zijn qua bebouwing inmiddels één geheel.Zelfs voor veel inwoners van Alkmaar is de nieuwe locatie dichterbij dan de huidige locatie. Gaat dus helemaal nergens over.

Of registreer u om te kunnen reageren.