Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpand Ascensio uit woonwijk Hilversum

Zorginstelling Ascensio verdwijnt zo snel mogelijk van De Kleine Drift in Hilversum. Gebleken is dat een pand voor jongeren en jongvolwassenen die begeleiding nodig hebben, niet in een woonbuurt past.
Zorgpand Ascensio uit woonwijk Hilversum

Dat is de uitkomst van overleg tussen burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, de politie en de directie van de zorginstelling. Aanleiding voor het overleg was grote onrust in de buurt en aanhoudende klachten over het gedrag van de bewoners van het pand.

Gedragsproblemen

Ascensio huisvest jonge mensen met gedragsproblemen, die om bepaalde redenen niet thuis of elders kunnen wonen. Van de 60 cliënten wonen er 16 op De Kleine Drift, een locatie die ook volgens de instelling ongunstig en ongeschikt is.

Overlast

Gemeente, politie en instelling zijn het eens geworden dat verhuizing ‘urgent’ is. Ascensio verlaat het pand zodra het huurcontract is afgelopen. Om de overlast op korte termijn terug te dringen, verhuist de instelling een aantal cliënten naar andere locaties. (ANP / Beed © ANP Marco de Swart)

Lees meer:

Baarn neemt plan voor omgekeerde integratie aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.