Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ADRZ verhuist zorg naar Vlissingen

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis wil werkzaamheden van Goes verplaatsen naar de nieuwbouw bij de Mortiere. Dit schrijven het bestuur van ADRZ en Zorg Invest Zeeland BV (ZIZ) aan B en W van Vlissingen, zo meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant.
ADRZ verhuist zorg naar Vlissingen

In de brief over het bestemmingsplan van de nieuwbouw worden kantoorfuncties, laboratoria, steriele functies en facilitaire functies genoemd. Deze zouden een plaats krijgen in ‘Vlissingen-
Noord’. Verplaatsing van de functies leidt ertoe dat in Goes meer ruimte komt voor zorg.

Uitbreidingen

De nieuwe locatie biedt volgens ADRZ en ZIZ mogelijkheden voor samenwerking met het ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. ‘De samenwerking met deze ziekenhuispartners heeft als gevolg dat alle kantoorfuncties, plus uitbreidingen, vanuit Goes naar Vlissingen-Noord verplaatst zullen worden. Daarnaast zullen ondersteunende functies zoals laboratoria, steriele functies en facilitaire functies op de locatie een plaats krijgen’, zo staat in de brief. Dit heeft tot gevolg dat in plaats van 20.000 vierkante meter, het ziekenhuis 30.000 vierkante meter nodig heeft. Deze ruimte is mede bedoeld voor andere zorginstanties die zich op het terrein willen vestigen. Het nieuwe ziekenhuis moet in 2016 open gaan.
(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ADRZ )

Eén reactie

  • no-profile-image

    peter de wit

    de samenwerking gaat natuurlijk beter als je je verplaatst van goes naar vlissingen, dat is dichterbij dordrecht en terneuzen (volgens mij niet) of gaat het over goes?

Of registreer u om te kunnen reageren.