Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Amstelland digitaliseert archieven met Siemens

Het Amstelveense ziekenhuis Amstelland gaat alle dossiers en foto’s digitaal archiveren en maakt daarvoor gebruik van Soarian Health Archive van Siemens. Reden was onder meer de toenemende groei van het aantal digitale dossiers van externe artsen.

Ook kreeg het ziekenhuis tijdens consultatie-uren te maken met steeds meer digitale patiëntenfoto’s. Dermatologie is de eerste discipline die gebruik gaat maken van dit digitale archiverings- en documentatiebeheersysteem. In de toekomst zal alle binnenkomende correspondentie direct bij ontvangst worden ingescand en worden alle digitale foto’s door de dermatologen gearchiveerd.

Het systeem sluit perfect aan op het SAP-gebaseerde klinische informatiesysteem i.s.h.med van Siemens. Deze naadloze integratie vormde een belangrijke overweging voor het ziekenhuis. Goldschmidt: "Met de implementatie van Soarian Health Archive van Siemens is digitale archivering in slechts zes weken haalbaar gebleken”, stelt Wouter Goldschmidt, dermatoloog bij het ziekenhuis. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.