Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ICD-10 op Landelijke Codeursdag van NVMA

Tijdens de Landelijke Codeursdag komen tal van onderwerpen aan de orde die direct en indirect verband houden met de introductie van de ICD-10 in Nederland. De ICD-10 is de internationale classificatiestandaard voor de registratie van ziekten.

Op dit moment wordt nog gewerkt met de ICD-9, deze is echter verouderd en sluit onvoldoende aan bij de huidige praktijk. Daarnaast wordt de ICD-9 niet meer door de wereldgezondheidsorganisatie onderhouden. De meeste landen hebben ICD-9 reeds vervangen door de ICD-10.

Op de Codeursdag zal het gebruik van de ICD-10 binnen de gegevensset van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ) aan de orde komen. Ook wordt aandacht besteed aan het “DBC dossier”. Als afsluiting wordt de kwaliteitsindicator Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR) in relatie tot de kwaliteit van coderen besproken.

Het congres vindt plaats op 19 november in Amstelveen. Joost Zuurbier, programma directeur CMDZ van de Eramus Universiteit, verzorgt de opening en afsluiting. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.