Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiëntregistratiezuil van Ricoh bij Alysis en Ziekenhuis Rivierenland

Alysis Zorggroep Arnhem en Ziekenhuis Rivierenland Tiel gaan werken met patiëntregistratiezuilen van Ricoh, waardoor de registratie- en identificatieprocessen voor patiënten eenvoudiger moet gaan verlopen. Beide zorgorganisaties stappen begin volgend jaar over op de zuilen en vervangen hiermee de traditionele ponskaarten.

Bij de registratiezuil laat de patiënt zelf zijn identiteitsbewijs uitlezen. Dankzij de koppeling tussen het zorginformatiesysteem (ZIS) en het afsprakensysteem krijgt de patiënt direct een print met een routebeschrijving naar de juiste poli. Daar aangekomen laat de patiënt zijn pasje uitlezen, waarna de wachttijd in een display verschijnt.

De patiëntregistratiezuil is ontwikkeld door Ricoh Nederland in samenwerking met De Computheek in Zwolle. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.