Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Digitale pleister bewaakt patiënten

Britse onderzoekers zijn een proef begonnen met een ‘digitale pleister’ die met behulp van sensoren een patiënt op afstand kan monitoren. Dat meldt Tweakers.net.

De pleister, Sensium geheten, is ontwikkeld door de firma Toumaz Technology en meet onder andere de hartslag, de ademhaling en de lichaamstemperatuur. De pleister moet het gebruik van allerlei monitoring-apparaten overbodig maken zodat een patiënt bijvoorbeeld thuis kan herstellen van een operatie. De sensoren van Sensium zijn in een energiezuinige chip verwerkt. Deze chip kan de vergaarde data via wifi of bluetooth draadloos doorsturen naar computers en mobiele telefoons. Op die manier zou bijvoorbeeld een arts met behulp van zijn mobiele telefoon meerdere patiënten in de gaten kunnen houden. Op dit moment wordt de pleister getest in Londen. In december worden de eerste resultaten verwacht. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.