Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Paramedici willen aansluiten op landelijk EPD

Paramedici in Nederland willen graag aansluiten op het landelijk EPD. Naar de mogelijkheden heeft het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) samen met Nictiz onderzoek gedaan.

Het programma e-Paramedici dat streeft naar aansluiting van de paramedici (onder andere fysiotherapeuten, logopedisten en diëtisten) op het landelijk EPD. “De paramedische beroepsgroepen zijn met 44.000 professionals in aantal de derde groep zorgverleners in Nederland”, zegt Yvonne Heerkens van het NPi. “Paramedici hebben een belangrijke rol in de preventieve en curatieve zorg. Aansluiting op het EPD kan bijdragen aan een goede communicatie.”

Behoefte aan ondersteuning

Er is behoefte aan ondersteuning van onder meer Nictiz en de overheid in de vorm van voorlichting, financiële prikkels en wet- en regelgeving. Belangrijk is, volgens de paramedici, goede voorlichting over het landelijk EPD. Volgens de onderzoekers is eenduidige dossiervoering een belangrijke voorwaarde. Fysiotherapeuten en huisartsen werken daarom aan een richtlijn voor verwijzing en terugkoppeling van gegevens van de fysiotherapeut aan de huisarts en omgekeerd. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.