Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Pandora: ‘Privacy bovenaan bij discussie over landelijk EPD’

De privacy van mensen met psychische problemen staat voor stichting Pandora centraal bij de discussie over het landelijk EPD. Dat staat in de gisteren verschenen visie van Pandora op het landelijk EPD. Pandora is een organisatie die zich inzet voor mensen met psychische problemen.

Het lijkt erop dat Pandora de verdere invoering van het landelijk EPD niet ter discussie wil stellen. Wel dringt de organisatie aan op meer discussie over bijvoorbeeld de risico’s van het landelijk EPD voor mensen met psychische problemen, de bewaartermijn van gegevens en de rol van commerciële partijen zoals Google en Microsoft bij het beheren van medische gegevens. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.