Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Britse Conservatieven gaan zorgict-project Labour demonteren

Het schiet naar de zin van de Conservatieven niet op met de zorgict in het Verenigd Koninkrijk en daarom beloven zij Labour’s centrale zorgict infrastructuur te demonteren en op te schuiven naar lokaal geaccrediteerde patiëntendossiers en klinische systemen.

Het landelijk EPD gaat als het aan de Conservatieven ligt op de helling, en Google en Microsoft moeten die leemte opvullen met hun persoonlijke zorgdossiers. De contracten die op dit moment lopen met CSC en BT moeten gestopt worden om er nieuwe onderhandelingen over te kunnen voeren. Dit om verdere inefficiëntie te voorkomen.

“De huidige zorgict is bureaucratisch, wordt lamgelegd door vertragingen en kost veel te veel geld”, stellen de Tories. Ze beloven een kleine 13 miljard pond te besparen op deze kostenpost.

De Tories zien niet in waarom er op de kosten van de belastingbetaler eigen patiëntendossiers gebouwd moeten worden terwijl ze van de plank te halen zijn bij Google en Microsoft. (ICTzorg – Hein Bosman

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.