Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Liever geïntegreerde oplossing dan best of breed-strategie

Een best of breed-strategie valt te verkiezen boven het streven naar geïntegreerde oplossingen bij het ict-beleid van zorginstellingen. Dat was de afgelopen weken poll op ICTzorg. Voor- en tegenstanders houden elkaar nagenoeg in evenwicht.

Best of breed betekent dat een instelling voor elke functionaliteit de beste software koopt en die koppelt. Geïntegreerde oplossingen kiezen een softwarepakket waar zo veel mogelijk functionaliteiten in zitten. Het AMC koos eerder dit jaar voor de eerste aanpak.

In totaal zijn 225 stemmen uitgebracht op de poll. 48,9 procent kiest liever voor een best of breed-strategie, terwijl de rest, 51,1 procent, geïntrigeerde oplossingen. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.