Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Miljoen subsidie voor Brabantse telezorgprojecten

De provincie Noord-Brabant verleent een miljoen subsidie aan Brainport Health Innovation voor de projecten ‘Diensten op Afstand’ en ‘Vroegsignalering Dementie’. De subsidie wordt verleend in het kader van de Subsidieregeling Slimme Zorg 2009 – 2011.

Het project Diensten op Afstand heeft als doel om ouderen, chronisch zieken en gehandicapten langer thuis te laten wonen met behulp van de inzet van ict waardoor ook de zorgkosten en personeelstekorten afnemen. Het project vindt plaats onder de regie van Brainport Health Innovation en wordt uitgevoerd in samenwerking met thuiszorginstellingen en woningbouwcorporaties in de regio.

Bij het project Vroegsignalering Dementie worden mantelzorgers en beginnende dementerenden ondersteund met behulp van “slimme innovaties in bestaande techniek en organisatie”. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.