Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Twitter waardevol voor uitwisselen klinische data

Twitter kan goed gebruikt worden om klinische data mee uit te wisselen, onder andere de regulering van diabetes kan er mee geholpen zijn. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Er zijn vele manieren waarop Twitter kan worden gebruikt om gezondheidsinformatie te verzamelen en verspreiden. In het onderzoek worden tien voorbeelden genoemd, waaronder medicatie waarschuwingen, diabetes regulering, en follow-up’s.

Alhoewel Twitter gezien wordt als een manier om de gezondheidszorg mee te hervormen, kleven er ook nadelen aan. Zo moeten patiënten goed in de gaten houden hoe betrouwbaar de bronnen zijn waar ze informatie vandaan halen. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.