Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘EPD betaalt zich pas na tien jaar terug’

Investeren in zorgict, zoals het EPD en elektronische voorschrijfsystemen, kunnen tot aanzienlijke kostenbesparingen en kwaliteitswinst leiden. Maar het duurt vlot een jaar of tien voordat de eerste positieve resultaten zich voordoen. Dat blijkt volgens AuntMinnie.com uit een Europees onderzoek.

Het gaat om een meerjarig onderzoek in opdracht van de Europese Commissie. Daarbij zijn in totaal elf zorgict-systemen onderzocht – negen in Europa, een in Israël en een in de Verenigde Staten. Het onderzoek laat zien dat het minstens vier jaar, maar eerder negen jaar, duurt voordat investeringen in zorgict leiden tot kostenbesparingen. En het duurt tussen de zes en elf jaar voordat de kostenbesparingen cumuleren. Maar dan kunnen deze besparingen wel oplopen tot 400 procent. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.