Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meer dan 15.000 medische dossiers gestolen bij Kaiser Permanente

Kaiser Permanente meldt dat een harde schijf met daarop de medische dossiers van 15.500 patiënten, is gestolen uit de auto van een medewerker.

Op de externe harde schijf, die al op 1 december vorig jaar is gestolen, stonden onder andere namen en medische nummers van duizenden inwoners van Noord-Californië. Ook de geboortedata, telefoonnummers en andere medische informatie stond op de schijf. Volgens een woordvoerder zijn de risico’s voor de patiënten klein. Toch heeft het ziekenhuis de medewerker ontslagen. Het is onduidelijk waarom zij de gegevens mee naar huis had genomen. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.