Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nictiz: ‘EPD moet van het veld zijn, niet van politiek’

“Het EPD wordt ten onrechte als instrument van de overheid gezien.” Dat stelt Nictiz in het position paper waarmee het bijdroeg aan de expertmeeting over het EPD in de Eerste Kamer.

“Politiek en overheid waren de afgelopen jaren sterk bij het EPD”, stelt Nictiz. “Een bijwerking daarvan is dat een gedeelte van samenleving en de sector het EPD ten onrechte als een instrument van de overheid is gaan zien.” Nictiz noemt dit imago ‘contraproductief’. Als de EPD-wet eenmaal is goedgekeurd dan wil Nictiz dat er voldoende gelegenheid en ondersteuning geboden wordt “om de infrastructuur te gaan gebruiken en het EPD als eigen instrument te omarmen. Alleen dan zal het naar behoren kunnen functioneren.” (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.